"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail ile ilişkilerde 'büyükelçi' adımı

23 Haziran 2022, Perşembe 19:31
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türk dışişleri arasındaki ikili siyasi ve bölgesel istişarelerin önem taşıdığını belirterek, "Diplomatik temsil düzeyimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, görüşmelerde Türkiye ile İsrail arasında başlayan olumlu diyaloğu somut adımlarla ilerletme kararlılığının teyit edildiğini belirterek "Kısa vadede karşılıklı üst düzey ziyaretleri devam ettireceğiz. Dışişleri Bakanlıklarımız arasında ikili siyasi ve bölgesel istişareler önem taşıyor. Diğer taraftan diplomatik temsil düzeyimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile güvenlik konusunda iş birliği içinde olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas halindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat ve bilgi paylaşımı sürekli gerçekleşti, Devlet Başkanı Sayın Herzog da bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la görüştü. Güvenlik kurumlarımız yakın iş birliği içinde çalışmayı sürdürüyorlar, temas halindeler ve şunu söylemek isterim; bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz, terör saldırılarına da izin vermemiz mümkün değil. Bu konuda gerekli mesajlar da verilmiştir." ​​​​​​​

İsrail'deki yoğun iç siyaset gündemine rağmen mevkidaşı Lapid'in bugünkü ziyareti özellikle gerçekleştirmek istediğini kaydeden Çavuşoğlu, Lapid'in başbakanlık görevinde de kendisine üstün başarılar diledi.

Çavuşoğlu, mevkidaşı Lapid'in başbakanlık döneminde de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1424
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    24.6.2022 00:11:17

    Allahım, Sen bu masum, mazlum, mahzun ve de sahipsiz ve ACİZ FİLİSTİNLİ kullarını bu azgın ZALİMLERİN ELLERİNDEN ve her türlü şerlerinden kurtar ve halas eyle. ZALIMLERI islah eyle, islah olması mümkün olmayanları da KAHHAR isminin hürmetine kahru Perişaaan eyle! Amiiin, elfü elfi Amiiin. Bi adedi zerrati Kainatikel Amiiin. Tüm Şehitlerin ve Alemi İslamın ve insanlığın kalblerini sizlatacak bir hadisedir! Allah c.c tüm Şehidlere rahmet ve ailelerine sabırlar versin. İnsanlığın başı sağolsun. Küfür devam eder, ZULÜM devam etmez. Bu zulme bu kadar zaman, imkanı olduğu halde sessiz kalanlara, hiç bir şey yapmayan ve yapamayanlara YAZIKLAROLSUN. Yüzlerine tükürmek ve teneke çakmak lazım mı?!?...Artık yeter be. Allah sonumuzu HAYIR eylesin. Amiiin. Allah yaaar ve yardımcımız olsun inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı