"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kar yağışı depreme hazır olmadığımızı gösterdi

28 Ocak 2022, Cuma 17:30
İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; yoğun kar yağışı ile İstanbul’da şehrin adeta felç olmasının ardından İstanbul Depremi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve bu zamana kadar alınan önlemlerin ne aşamada olduğunun araştırılması için önerge sundu.

Ersoy; kar yağışının ardından bile İstanbul gibi bir mega kente girişlerin durdurulmuş olmasının İstanbul Depremi’nin ardından, önlemler alınmadığı durumda daha ciddî sorunlar yaşanacağını belirtti. Yoğun kar yağışı karşısında İstanbul’da hayatın felç olması ve yurttaşların yaşadığı mağduriyet göz önünde alındığında, önceden alınması gereken tedbirlerin, eksikliklerin ve sorumluların tesbiti, bundan sonra özellikle büyük İstanbul Depremi başta olmak üzere olası yaşanacak afetlere karşı gerekli tedbirlerin baştan alınması ve yerel yönetimler, merkezi idare ve muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri arasında koordinasyon ve işbölümünün sağlanması ve yapılması gerekenlerin tesbitinin araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istenilen önergenin gerekçesinde, “Kar yağışının ardından bile İstanbul gibi bir mega kente girişlerin durdurulmuş olması İstanbul Depremi’nin ardından neler yaşanacağını göstermektedir. Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan ve kentleşmenin kıyılarda yoğunlaştığı İstanbul için yaklaşık 7 şiddetinde bir deprem önlem alınmadığı durumda ciddî yıkımlara ve can kayıplarına sebep olacaktır” denildi. 

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 510
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı