"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karaciğer nakli bekleyen lise öğrencisi patlamada can verdi

14 Mart 2016, Pazartesi 13:05
Lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar da Ankara'daki bombalı terör saldırısında can verdi. Karaciğer hastası olan Çakar'ın tedavisi için ailesinin Kütahya'dan Ankara'ya taşındığı ve nakil beklediği öğrenildi.

Ankara'da Kızılay Meydanı'ndaki bombalı terör saldırısında ölenler arasında, otobüsle Balgat'taki evine gitmeye çalışan lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar da vardı. Hikmet ve Gülcan Çakar çiftinin, oğulları Mehmet Emre ile birlikte kızları 18 yaşındaki Şeyma ve 22 yaşındaki Emine Çakar'ın da karaciğer hastası olmaları nedeniyle tedavi için 2010'da Kütahya'dan Ankara'ya taşındıkları öğrenildi. Emine Çakar'a annesi Gülcan Çakar'ın, Şeyma Çakar'a da amcası İlyas Çakar'ın karaciğerini verdiği belirtildi. İki kardeşin nakil ile yaşama tutunmalarından sonra önümüzdeki günlerde babasından yapılacak nakil ile hastalıktan kurtulmayı hayal eden Mehmet Emre Çakar, terör saldırısında yaşamını yitirdi. 42 yaşındaki Hikmet Çakar, "O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu. Veremeden öldü" diyerek gözyaşı döktü.

'KARACİĞERİMİ VEREMEDEN ÖLDÜ'

Mehmet Emre Çakar'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu önünde otopsi işlemlerinin bitmesini beklerken büyük üzüntü yaşadı. Çakar'ın babası Hikmet, annesi Gülcan ve amcası İlyas Çakar, gözyaşlarına boğuldu. Hikmet Çakar, "O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu ama veremeden öldü. O kara toprakta yatarken ben nasıl evimde yatacağım? Bir vatanımıza sahip çıkamadık. Benim oğlumun ne suçu vardı? Tedavi için buraya geldik. Bütün hayatımızı bırakıp buralara geldik. İki kızım nakil oldu, oğlum da nakil olacaktı. Beni bu hale getirenler utansın. Şarapneller vücudunu patlatmış. Ben verecektim karaciğerimi ama olmadı. Nasıl dayanacağım buna. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın" dedi.

'OĞLUM ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU'

Oğlunun şehit olmak istediğini söyleyen Gülcan Çakar da "Yavrum şehit olmak istiyordu. Hep 'Rüyalarımda görüyorum' diyordu. Hiç böyle yakışmadı. 'Umrelere gideceğim' diyordu. İnşallah sebep olanların ciğeri yansın" diyerek gözyaşı döktü.

Yeğenlerinin üçünün de karaciğer hastası olduğunu belirten amca İlyas Çakar ise "Benim yeğenlerimden üçü de karaciğer hastası. Karaciğer nakli için geldik. Birine ben karaciğerimi verdim. İkisini kurtardık ama onu terörden kurtaramadık. Sırf hastalıklar yüzünden buraya taşınmak zorunda kaldık" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1521
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı