"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeşeli’nden su kuyusu projesi

06 Mart 2019, Çarşamba 01:23
Kardeşelİ İnsanÎ Yardım Derneğİ, Afrİka ülkelerİnde “2006’DAN berİ İnsanlık İçİn” su kuyusu çalışmalarına devam edİyor.

Kardeşeli İnsanî Yardım Derneği, Afrika ülkelerinde “2006’dan beri insanlık için” su kuyusu çalışmalarına devam ediyor. Su kuyusu çalışmaları hakkında açıklama yapan Kardeşeli yetkilileri, dünyanın dört bir yanında Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde su ihtiyacı olan kardeşlerimize “Bir Damla Bir Hisse 175 lira” sloganıyla başlattığı kampanya ile kurumuş topraklarda susuzluğa derman olmaya çalışıyor. 

AFRİKA SUSUZLUKLA MÜCADELE EDİYOR

Kardeşeli, Afrika ülkelerinde yaptığı saha çalışmaları ile birçok köyde temiz suya ulaşmanın oldukça zor olduğunu ve insanların su alabilecekleri bir yere gitmek için günlük ortalama 6 saatlik yoğun bir çaba gösterdiklerini gözlemledi. Elde edilen suların da sağlıklı ve temiz olmaması sebebiyle ortaya çıkabilecek/çıkan tifo, kolera, zatürre, dizanteri vb. hastalıklar ülke genelinde çok sayıda insanın ve çocuğun ölümüne sebep olabiliyor/oldu. Kardeşeli insanları bu duruma terk etmeyip ihtiyaç duyulan bölgelere su kuyusu açma çalışmasına devam ediyor.

KARDEŞELİ SU KUYULARI

Afrika ülkelerinde milyonlarca insanın içtiği su sağlıklı ve hijyenik değil, bakteri ve virüs dolu. Bu suyla hayatlarına devam ettirmeye çalışan Müslüman kardeşlerimiz için hem abdest hem de genel ihtiyaçlarını karşılayabilecek su kuyusu çalışmaları yapılıyor/yapıldı. Bu çalışma ile ilgili Türkiye’mizden büyük destek bekleniyor.

BİR DAMLA BİR HİSSE 175 LİRA

Arakan, Srilanka, Bangladeş gibi ülkelerde ortalama bir su kuyusu maliyeti 7.500 lira.  Kardeşeli’nin Hisseli su kuyusu çalışmalarına “Bir Damla Bir Hisse 175 Lira” şeklinde bağışta bulunabilir veya serbest bağış miktarı bölümünden dilediğiniz miktarda destekte bulunabilirsiniz. Sizler de suya muhtaç kardeşlerimize yardım yapmak için 444 44 46 - 0216 224 22 24 iletişim numaralarından destek olabilir, ‘www.kardeseli.org.tr‘den online bağış bölümünden veya havale ve EFT ile yardım yapabilirsiniz..

Etiketler: kardeşeli, su kuyusu, afrika
Okunma Sayısı: 3913
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı