"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kimya sektöründe önemli görev değişimi

08 Ocak 2015, Perşembe 10:58
Kimya sektörünün en önemli çatı organı konumundaki Kimya Sektör Platformu’nun yeni Başkanı, Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı ve Polisan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Faik BİTLİS oldu.

Kimya sektöründe önemli bir görev değişimi yaşandı. 2004 yılından bu yana kimya sektörün çatı organı konumunda olan Kimya Sektör Platformu’nun (KSP) yeni dönemdeki Başkanlığını Ahmet Faik BİTLİS üstlendi.

Aynı zamanda Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı ve boya sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Polisan’da Yönetim Kurulu Üyesi de olan Ahmet Faik Bitlis, boya ve kimya sektörünün yakından tanıdığı bir isim.

Yeni görevi ile ilgili açıklama yapan Ahmet Faik BİTLİS, bünyesinde 36 kurum/kuruluş, sivil toplum örgütü ve kimya ile ilgili akademik çevreleri barındıran Kimya Sektör Platformu’nun başkanlığını yapacak olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

KSP’nin yeni dönem başkanı olarak, “Sermaye yoğun bir sektör olan kimya sanayimizin 2023 yılı için belirlediği 50 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diyen Ahmet Faik BİTLİS, platformun tüm üyelerinin desteğinin de çalışmalarına büyük katkı sağladığını ifade etti.

AHMET FAİK BİTLİS KİMDİR?

1962 İstanbul doğumlu olan Ahmet Faik BİTLİS, lise eğitimini İstanbul Alman Lisesi'nde tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme ve İktisadi Enstitüsü'nde İşletme Yüksek Lisans programını bitirmiş, son olarak 2004 yılında Harvard Business School'un OPM Sertifika Programı’nı tamamlamıştır. İş hayatında, Polisan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Mayıs 2009 tarihinden itibaren BOSAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir. Evli ve iki kız çocuğu sahibi olan BİTLİS; İngilizce, Almanca ve Fransızca bilmektedir.

Okunma Sayısı: 6099
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı