Terörsüz Türkiye kapsamında başlatılan ve DEM Parti’nin “Barış ve Demokratik Toplum Süreci” adını verdiği süreç kapsamında Meclis’te kurulacak komisyonun ilk toplantısının önümüzdeki hafta yapılacağı duyuruldu.
Müzakereler ciddi yürütülmeli
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyon üyelerini 5 Ağustos’ta saat 11.00’da Meclis Tören Salonu’nda yapılacak toplantıya davet etti. Toplantı, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşması ile başlayacak. Ardından üyelerin değerlendirmelerine geçilecek. Yapılacak değerlendirmelerin ardından komisyonun çalışma usul ve esasları tartışılıp karara bağlanacak.
Haber Merkezi
***
Komisyona 11 parti katılacak
Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında TBMM'de kurulması için çağrı yapılan 51 üyeli komisyona 11 siyasî parti üye gönderme kararı aldı. İYİ Parti'nin üye göndermeyeceği komisyonda 48 milletvekili görev yapacak.