"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Komşu'daki rüşvet operasyonu tır kuyruğuna yol açtı

02 Mayıs 2015, Cumartesi 15:23
Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında, yurt dışına çıkış yapmak isteyen tırlar kuyruk oluşturdu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ihracat mallarını hafta başında teslim etmek isteyen tırlar, cuma akşamından itibaren Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Bulgaristan tarafının Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda düzenlenen "rüşvet" operasyonuyla ortaya çıkan personel açığı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki tır kuyruğu 15 kilometreye ulaştı.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yoğunluktan haberdar olan bazı tır şoförlerinin, Bulgaristan'a çıkış yapılabilen diğer sınır kapısı Hamzabeyli Sınır Kapısı'nı tercih etmesi buradaki yoğunluğu da artırdı. Burada da 8 kilometre kuyruk oluştu.

Yetkililer, "rüşvet" operasyonu sonucu çoğu çalışanın tutuklandığını ya da görevden el çektirildiğini ifade ederek, durumun çözülmesi için konuşacak muhatabın dahi bulunamadığından yakındı.

Bu arada Türkiye sınırında olduğu gibi Türkiye'ye giriş yapmak isteyen tırlar, Bulgaristan'ın alım yapmaması üzerine komşu ülke tarafında bekliyor. Orada da 25 kilometreye yakın kuyruğun olduğu bildiriliyor.

Sürücüler ise 3 güne yakındır kuyrukta beklediklerini, harcırahlarının tamamını burada harcamak zorunda kaldıklarını anlattı.

AA

Okunma Sayısı: 1620
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı