"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Linç girişimi böyle organize edilmiş

25 Nisan 2019, Perşembe 21:30
Ankara’nın Akkuzulu köyünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde sadece 9 kişi gözaltına alınırken, bunların da tamamı serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin parti içinde oluşturulan araştırma grubu ise yeni bulgulara ulaştı. Araştırma grubu, dışarıdan gelen grupların cenazeye katılanları galeyana getirerek, bilinçli bir şekilde yönlendirdiğini tespit etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç başkanlığında oluşturulan araştırma grubu, linç girişiminde savcılığın tesbitlerinin dışında saldırıya karışan başka insanlar olup olmadığını ve olayın arka planında olan kişi ya da kişileri belirlemek amacıyla çalışma yapıyor.

CHP’li araştırma grubu bu kapsamda yaşanan linç girişimiyle ilgili kamuoyuna yansımayan çok sayıda yeni görüntü ve fotoğrafa erişerek olayla ilgili önemli verilere ulaştı. Araştırmaya göre; 5-6 kişilik gruplar sürekli yer değiştirerek halkı provoke etti. Kılıçdaroğlu’nun bilinçli yönlendirildiği güzergâhta öbek öbek taş yığınları oluşturuldu. Araçların geçişini engellemek amacıyla büyük bidonlar yığıldı. Sopa sevkiyatı yapıldı. ‘Yakın bu evi’ diyen bir kişi değil, topluluktu. 450 jandarma ve polis gruba müdahale etmedi. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre araştırma grubu, linç girişiminin başından sonuna kadar kare kare fotoğraflarını çıkardı. CHP’li araştırma grubu raporunu Kılıçdaroğlu’na sundu. 

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1092
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı