"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mediar'ın açıkladığı anket sonuçlarına göre 'Cumhur İttifakı'nın oy oranı

01 Mayıs 2018, Salı 18:52
Mediar Araştırma Şirketi’nin açıkladığı anket sonuçlarına göre, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimde ‘Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 42.5. Araştırmada AKP ve MHP’nin kurduğu ittifakın Meclis’te çoğunluğu da elde edemediği sonucu ortaya çıkıyor.

Mediar’ın seçim anketi, 26 ilde ve yüzde 2.1 hata payı ile tespit edilen 2660 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapıldı. Ankette, erken seçimde hangi partiye ve hangi cumhurbaşkanı adayına oy verileceğine dair eğilimler araştırıldı. Sputnik’in haberine göre, ankette, milletvekili seçimlerinde CHP yüzde 22.9, İYİ Parti yüzde 17.1, HDP yüzde 13.2, Saadet Partisi yüzde 3.1 olarak gözlemlenirken, Saadet Partisi’nin seçime ittifakla katılması halinde 12 ila 16 milletvekili çıkaracağı ve ‘Cumhur İttifakı’nın Meclis’te mutlak çoğunluğu elde edemeyeceği öngörüldü. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42.11’de kalırken, CHP’nin adayının yüzde 20.11, Meral Akşener’in yüzde 19.70, Selahattin Demirtaş’ın yüzde 13.38, Temel Karamollaoğlu’nun ise yüzde 3.08 oy alacağı öngörüldü. 

Etiketler: cumhur ittifakı, anket
Okunma Sayısı: 10084
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı