"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MKEK müdürünü yakalatan ihbarcı konuştu: İçim elvermedi

09 Nisan 2016, Cumartesi 09:15
MKEK Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’yi MPT-76’nın bilgilerini satarken yakalatan alıcının, “Yurtdışında yaşasam da ülkemin bu duruma düşmesine içim elvermedi” dediği ortaya çıktı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Milli Piyade Tüfeği (MPT) projesini satmak isterken suçüstü yakalanan Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’nin üzerinden çıkan 5 harici bellekte, kurumun önemli tüm projelerinin bulunduğu tespit edildi. Savcılık, 4 ay önce müdür olarak atanan Tanrıverdi’nin başka projeleri de satıp satmadığını araştıracak. Tanrıverdi’nin hesap hareketleri ve HTS kayıtları mercek altına alınacak. Tanrıverdi’nin evinde yapılan aramada bir çanta içinde 30 bin Euro ile bin 500 dolar ele geçirildi.

İHBARCI ANLATTI

Hem Türk hem de ABD vatandaşı olan ihbarcının üst düzey yöneticisi olduğu ABD firması, MKEK ürünü silah sistemlerinin ABD ithalatçılığını ve distribütörlüğünü yürütüyor. İhbarcı, 1 Nisan 2016’da savcılığa yaptığı suç duyurusunda, Mustafa Tanrıverdi’nin kendisiyle irtibata geçtiğini, 18 milyon dolar değerindeki MPT-76 ile MP-5 marka silahların projelerini satmak istediğini belirtti. İhbarcı, süreci şöyle anlattı: “İlk önceleri şakayla karışık benden para istedi. İlerleyen zamanlarda ‘Madem silah fabrikası kuruyorsun sana silah projesi satayım’ dedi. Önce MP-5’nin projesini satmak istedi. Sonra da ‘Sana MPT-76’yı da vereyim’ dedi. MPT-76 için 360 bin dolar istedi. Pazarlık sonucu 300 bin dolara anlaştık. MP-5 projesi için de 200 bin TL’ye anlaştık. Ancak yurtdışında yaşasam da ülkemin bu duruma düşmesine içim elvermedi. Devletimizin sırlarının böyleleri tarafından satılmasını kabullenemedim. Bütün bunları düşündükten sonra ihbar etmeye karar verdim.”

SES KAYIT CİHAZI YERLEŞTİRİLDİ

İhbarın ardından mahkemeden alınan karar üzerine Mustafa Tanrıverdi fiziki takibe alındı. Buluşma için yer ve zaman belirlendi. Alışveriş zamanı geldiğinde polisler, buluşmanın yapılacağı yerde önceden gerekli hazırlıkları yaptı. Alışverişin yapılacağı restoranın üst katında bulunan locaya, ses kayıt cihazı yerleştirildi.

PARAYI KONTROL ETTİ

Tanrıverdi, randevu günü restoranda alıcıyla buluştu. Daha sonra ikili, locaya geçti. Yemek siparişinin ardından pazarlık başladı. Tanrıverdi, para dolu çantadan bir deste alarak tuvalette sahte olup olmadığını kontrol etti.

‘BENİ YAKMA!’

Yakayı ele vermekten korkan müdürün, alıcıya “Beni yakmayacaksın değil mi? İhbar etmeyeceğine dair çocuklarının üzerine yemin et” gibi ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Müdürün, alıcıya, “Beni de kuracağın fabrikaya müdür yap” dediği de kayıtlara girdi. Alışverişten sonra para dolu çantayı alan Müdür Tanrıverdi, sevinçten 2 cep telefonunu da masada unutarak restorandan çıktı. Bu sırada polis Tanrıverdi’yi suçüstü yakaladı.

MASAK’a yazı yazan savcılık, Tanrıverdi’nin geçmişe dair hesap hareketlerinin ve tüm mal varlığının ortaya çıkarılması istedi.

OPERASYONDAKİ POLİSLERE BAKAN SÜRPRİZİ

Buluşmanın gerçekleştiği restoranda sürpriz bir gelişme de yaşandı. Mustafa Tanrıverdi restorana gelmeden önce, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beraberindekilerle yemek yemek üzere restorana gitti. Bu durum üzerine tertibat alan polisler, Tanrıverdi’nin şüpheleneceğini dikkate alarak Bakan Müezzinoğlu’nun koruma müdürü ile konuştu. Polislerin istihbari çalışma yapılacağını belirtmeleri üzerine Müezzinoğlu’nun restorandan yemek yemeden ayrıldığı ortaya çıktı.

Okunma Sayısı: 2385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı