"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Murat Ülker: Nimetle yıkanılan reklamı veto ettim

03 Aralık 2014, Çarşamba 14:20
Murat Ülker’in Fortune Türkiye’de yer alan röportajında dido çikolatasının reklamını reddettiğini söyledi. İşte o reklamın veto nedeni

Ülker markası ile tanınan Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şirkette kendi konumunu açıklarken 'baş mesul' ifadesi kullanıyor. “Aslında yaptığım patronluk değil,‘baş mesul’ olarak sorumluluk almak." diyen Ülker, bu durumu şu örnekle izah ediyor: "Benim mesela ürünlerle ilgili reklam kampanyalarını ve ürünle ilgili her türlü kararı veto etme hakkım var. Bunun da süresi var: 48 saat. Hakkımı kullanmasam, yanıyor. En son çikolata ile yıkanan adam olduğu için Dido reklamını veto ettim.” 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, United Biscuits (UB) ile Türkiye tarihindeki en önemli satın almayı hayata geçirdi ve şirketini alanında dünya üçüncülüğüne taşıdı. Bütün bunlar Murat Ülker’e Fortune Türkiye’nin Aralık sayısında yayınlanan '2014-Yılın İş İnsanları' listesinde birinciliği getirdi. Ülker, dergiye verdiği mülakatta; sağlık, seyahat, hobiler, aile, ve Ülker markasının kurucusu Sabri Ülker’in hayata dair fikirlerini anlattı. Kendisini şirketin 'baş mesulü' olarak tanımlayan Ülker, bu çerçevede reklamlarda veto hakkı olduğunu söyledi ve Dido için yapılan bir reklamı veto gerekçesini şöyle açıkladı: 

"Reklam ajansımız Dido ile ilgili bir reklam çalışması yaptı. Dido’nun yoğun çikolatalı olduğunu anlatmak istemişler. Bunun için de bir araba yıkama istasyonunda adam yıkama yerine giriyor ve çikolata ile yıkanıyor. Seyrettim ve böyle bir reklama izin veremeyeceğimi söyledim. Çünkü nimet olan bir şeyi reklamda böyle kullanamazsınız. Veto yedi.”(Cihan)

Okunma Sayısı: 2683
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Akif

    3.12.2014 15:46:53

    Ülker'in diğer uygunsuz reklamları neden veto yemiyor. İslami hassasiyetlere göre hareket edilmiyor maalesef.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı