"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nurlara 'denetimli' neşir izni

13 Ocak 2015, Salı 10:40
Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, bugün 285. gününü dolduran Risale-i Nur eserlerine bandrol engeliyle ilgili kamuoyuna duyurulan "Diyanet'in artık yayınevlerine basım izin verdiği" yönündeki haberleri “Tiyatroda beklenen son perde” diye yorumladı.

285 gün önce bandrol engeli çıkarılarak basımı durdurulan ve yasa ile devlet tekeline alınan Risale-i Nur Külliyatı'nın basım ve neşir izni 6 yayınevine verildi. Diyanetin yaptığı sözleşmede, bu yayınevlerine  "1 yıl süreyle 150 bin nüsha ile sınırlı olmak kaydıyla" basım yetkisi veriliyor. Sözleşmeye göre Diyanet gerek gördüğü takdirde sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilecek. 

Güleçyüz'ün konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:

"BİZE SÖZLEŞME VERİLMEDİ"

"Avukatımız Kadir Akbaş, Diyanet'ten, yayınevleriyle imzaladıkları sözleşmeyi incelemek amacıyla istiyor, fakat verilmiyor. Bunun üzerine avukatımız söz konusu 6 yayınevi ile Diyanet arasında imzalanan sözleşmeye dolaylı yoldan ulaşıyor ve sözleşmenin yıllık ve istenildiği an feshedilebilecek tarzda hazırlanmış olduğunu tesbit ediyor." 

"DANIŞTAY'DAKİ DAVAMIZI GERİ ÇEKMEYECEĞİZ"

Yeni Asya'nın, ilgili kararnamenin iptali talebiyle Danıştay'a açtığı davanın geri çekilmesinin Diyanet tarafından "rica" edildiğini hatırlatan Güleçyüz "Buradan da anlaşılıyor ki bu davanın geri çekilmesi, Yeni Asya Neşriyat'ın bandrol alabilmesinin ön şartı olarak görülüyor. Halbuki Yeni Asya'nın açtığı davanın doğrudan Diyanet'le bir ilgisi yok, ama biz bu konunun bir devlet kurumu uhdesinde ve yetkisinde olmasına prensip olarak karşıyız ve Danıştay'daki davamızı geri çekmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"TÜM TASARRUFLAR HÜKÜMSÜZ HÂLE GELECEK"

Güleçyüz şu sözleri de ifade etti: "Kaldı ki, Danıştay'a açılan davanın olumlu sonuçlanması durumunda şimdi yapılan bütün tasarruflar hükümsüz ve geçersiz bir hâle gelecek."

“ÜSTADIN VASİYETİ RİSALE-İ NUR’UN TÜM İNSANLARA ULAŞMASI”

Diyanet’in Risale-i Nur Külliyatı’nı basımı için Bediüzzaman Said Nursi’nin vasiyeti olduğu iddialarına da katılmayan Kazım Güleçyüz, “Kendilerinin vasiyeti var ama Ahmet Hamdi Akseki zamanında. O vasiyette de şu an yapılan tarz ve yöntemden söz edilmiyor. Esas olan Risale-i Nur Külliyatı’nı Diyanet’in basması, ama başka kurumların da basması; devletin bu eserlerin yanında, ardında durması. Neden? Kur’an-ı Kerim’in tüm zamanlara ulaşması için. Yani burada vasiyet esasında Risale-i Nur’un tüm insanlara ulaşması.” ifadelerini kullandı.

RİSALE BASIMI SINIRLANDIRILDI

Yeni Asya Neşriyat adına söz konusu sözleşmeyi görmek istediklerini açıklayan Avukat Kadir Akbaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın diğer yayınevlerine gönderdiği sözleşmeyi Yeni Asya Neşriyat'a vermekten kaçındığını söyledi. Verilen basım izninin 1 yıllık süre ile ve 150 bin nüsha ile sınırlandırıldığının altını çizen Akbaş, Diyanet'in yayınevlerine verdiği basım iznini de istediği zaman geri alma yolunun açık tutulduğunu söyledi. Akbaş, basım izni kararının, başvuruda bulunan yayınevleri hakkında inceleme yapıldıktan sonra verileceğinin açıklandığını da ifade etti.

DEVLET DENETİMİ MANTIĞI REDDEDİLMELİ

Bu gelişmeyi, "bandrol engeli çıkarılmasına sebep olanların elini rahatlatmak için yapılmış bir hamle" olarak değerlendiren Akbaş, yayınevlerine "1 yıllık süre ile neşir izni" verilmesini geçiçi bir çözüm arayışı olarak değerlendirdi. Devlet denetimi mantığının tamamen reddedilmesi gerektiğini dile getiren Akbaş, bunun ileride daha büyük sıkıntılar doğurabileceğini söyledi. Yayıncıların önüne 1'er yıllık sözleşmeler konulduğunu hatırlatan Akbaş, "yani 1 yıl sonra hangi şartlar çıkarılacak bilmiyoruz. Hiçbir şey net değil, seneye nasıl bir sınırlandırma getirecekler, o da belli değil" diye konuştu. 

6 YAYINEVİNE İZİN VERİLDİ

Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, yaptığı açıklamada, 26 Kasım 2014 tarihli ve 29187 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Bediüzzaman Said Nursi'ye ait eserler üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan tüm hak ve yetkilerin Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğini hatırlattı. Bakanlar Kurulu kararının ardından eserlerin asıl nüshaları üzerinde konunun ilgilileriyle bir araya gelerek yaptıkları toplantılar sonucunda görüş birliğine vardıklarını belirten Salman, "Bugünden itibaren de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Risale-i Nur Külliyatı'nın basımı konusunda talepte bulunanlarla ilgili gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yetki vermeye başladık. Başkanlığımızla sözleşme imzalayan yayınevleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurarak bandrol alabilecekler" şeklinde konuştu. Salman, ilk etapta 6 yayınevine yetki verildiğini belirtti. 

@mgokhanylmz

Okunma Sayısı: 12432
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nuri taş

    13.1.2015 23:04:40

    abi sizin gibi düşünmüyorum.

  • Mustafa BİTER

    13.1.2015 19:22:54

    Risale-i Nurlar tahrif edildi mi ? Yok mu diyorsunuz ... Bakın bakalım 286 gündür bizzat Risale-i Nur talebeleri tarafından tahrif ediliyor mu edilmiyor mu ? Risale-i Nurlarda olmayan cümleler,kelimeler ekleniyor mu eklenmiyor mu ? Üstad söylemediği,yazmadığı,yazdırmadığı halde Üstad adına eklemeler yapılıyor mu yapılmıyor mu ? Peki bu vebali nasıl tayışıp,nasıl izah edecekler...

  • Hüseyin İLHAN

    13.1.2015 18:14:33

    Saeçim meydanında İŞARATÜL İCAZ2I eline alıp'Bakın biz bunları basıyoruz,sahip çıkıyoryuz ,diyene soruyorum 'eğer vicdanınız,iz'anınızinsafınızdan zerre kaldı ise çıkınız,biz kısır siyasetimize,çirkiin işlerimize alet ettik deyiniz ki belki affedebilirim.Lakin 286 gündür bu ıstırap ve feryatlara kulaklarını tıkayanların İHALELER OLUNCA bir saniye dahi uyumadıklarını düşünüyor ve dolaylı olarak malumum.E sizin hesabınız oluriancaak rabbimin hesabı bütün hesaplardan yüce ve şaşmazdır.Maddiyatta yaptığınız hatalar maşeri vicdanlarda mahkumiyete,amaa İMAN HAKİKATLARINA istisamrınız ise ehem dünyevi hemde uhrevi hayatınızın berhavasına sebep olacak ve inşaallah olduda.

  • A.Basir

    13.1.2015 17:49:39

    Risale-i Nur'dan 05 Aralık 2014, Cuma Büzürcmehr’den (Büzürg-Mihr) sormuşlar: “Neden ulema, ümera kapısında görünüyor da, ümera ulema kapısında görünmüyor? Halbuki, ilim emâretin fevkindedir.” Büzürcmehr, ulemanın arasında fakr ve zilletlerine sebep olan zekâvetlerinin neticesi bulunan hırslarını zarif bir surette tevil ederek nâzikâne cevap vermiş… http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/neden-ulema-umera-kapisinda-gorunuyor_307976

  • Ahmed Said

    13.1.2015 15:55:16

    ben dini mevzularda bu yaşa gelinceye kadar siyasal islamcılardan hiç birsamimiyet görmedim.Yalnız bir samimiyetlerini gördüm;devletin yağma böreğine ve yüce(!)makamlarına olan ilgi ve bu makamlara ulaşma samimiyetleri.Nurları ve taalebelerini vallahi hiç mi hiç sevmezler,sevmeyecekler.Ancak üzüldüğüm cihet geçmişi hatırlamayıp cüzi bazı menfaatler uğruna nurun tilmiziyim diyenlerin kapıldıklaı dünyevi hava.ve muhterem ağabeyleri yanlış yönlendirmeleri.Çalıştığım müessesede bediüzzaman ismine hala nazarı müsamaha ile bakmayan siyasal islamcı kardeşlerimiz var.Bir kısmı iktidarları devam etsin nurcular destek versin diye sessiz kalıyorlar.Bilinsinki ben de bu yayoevlerinin çıkaracakları kitapları alıp okumayacağım.onların vallahi amaçlarından biri de nurların basımından elde edilecek kazançtır.samimiyetleri bu kadardır

  • Hayati Binler

    13.1.2015 15:41:12

    Tiyatro gerçekten. Allah (cc) akıl, fikir, iz'an, cesaret ve basiret versin. Amin.

  • SEZER

    13.1.2015 13:55:09

    Toplumsal hayatımızı düzenlemek her din, mezhep ve farklı görüşteki insanların huzur içerisinde yaşaması için çıkartılması gereken kanunlar artık birilerinin sevmediği insanları dövme aracı olarak çıkartıldığı günümüzde güzel insanlarımızın bu insafsızlığa bilerek yada bilmeyerek destek olduklarını gördekçe Birilerinin Risale-i Nur ları yalnız diyanet bassın yada yalnız diyanet ile ben basayım daha iyi olur demesini artık hiç yadırgamıyorum. Nasıl olsa her yaptığımız kötü işlere bir dayanak bir fetva bulabiliyoruz Rabbim hepimize hidayet nasip etsin başkalarının değil kendi hatalarımızı görmeyi nasip etsin

  • ismail

    13.1.2015 13:50:17

    işte insan elindeki risalei nurları vır vır edip yıllardır kuran okumaz bunlar vs diye hakaret edenlere teslim ederse olacağı budur.ihlasla hizmet edeceğine sağda solda ben basacam sen basacaksın ben daha önemli talebeyim vs dersen tokatı yersin.zerre kadar risaleyi sevmeyenlerde gelir sana hakem olurr.

  • ismail

    13.1.2015 13:36:42

    hani diyanet basacaktı.çok şükür devlet basıyo lafları.O 6 yayın evi anlaşmaya girmemelidir.yok senelik 150 bin nüsha ile sınırlandırma falan.bu ne ya alay ediyorlar resmen.bazıları artık çok mutludur.yeni bir fitneye alet oldukları için.Münafık bir üstad bilmiyoruz.onun yolundan gidenlerde ona göre davransınlar. sel önünden kütük kapma derdindekilere diyorum.

  • M.Önder

    13.1.2015 13:11:45

    . . . . Çünki haricî dinsizlik cereyanına karşı böyle eserleri neşretmek, Diyanet Riyaseti'nin vazifesidir. . . . Emirdağ Lahikası-2 ( 10 ) ….elbette Diyanet dairesi Nurları himaye etmek hakikî bir vazifesidir. Diyanet dairesi, Meşihat-ı İslâmiye gibi yalnız Türkiye'nin din muallimi değil, belki umum âlem-i İslâm'a Meşihat-ı İslâmiye yerine alâkası, nezareti, münasebeti var. Âlem-i İslâm o Diyanet dairesine karşı tam hüsn-ü zan etmek, sû'-i tevehhüm etmemek, hususan bu zamanda ziyade lüzumu var. . . . . Emirdağ Lahikası-2 ( 181-182 )

  • zeliha özpamukcu

    13.1.2015 13:11:13

    sizi sonuna kadar destekliyorum hakkın hatırı yucedir hukuk mucadelesi terk edilemez boyle bir pazarlıkta kabul edilemez

  • zeliha özpamukcu

    13.1.2015 12:48:09

    böyle bir şey asla kabul edilemez hukuki mücadelede daha da gayretli olmak elzemdir dualarımız sizinle ALLAH yardımcınız olsun sizi değil bizim gibi arzli acizler HazretiAli başta olmak uzere bütün yüksek ruhlar ve melekler destekliyor bundan hiç şüphemiz yok Allah gazetemizi ve çalışanlarını insi ve cinni şeytanların şerrinden muhafaza eylesin AMİN

  • mehmet

    13.1.2015 12:26:11

    Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.

  • ahmet

    13.1.2015 11:23:25

    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

  • TATAR RAMAZAN

    13.1.2015 10:35:45

    Dinde hassas muhakeme i akliyede noksan ahmaklara söyleyecek sözüm yok. Zaten söylesem de anlayamazlar YENİ ASYA bu mücadeleyi kendisi için mi veriyor yoksa RİSALE İ NUR için mi? Kendisi için ve maddi bir amaç için veriyor olsa bazıları gibi el altından pazarlıklara oturacak ve AKP ye ve RTE ye şirin görünecek. Böyle bir şey olamadığına göre. Niyet halis. Bunun karşılığında hiç hak etmediği ağır bedeller ödüyor. YENİ ASYA gibi müslümanlığın medar ı iftiharına bir taş da biz atmayalım. Arkadaşlar YENİ ASYA ya her sallamanız zındıkanın hesabına geçer, bunun bir vebali vardır. dikkatli olalım. Hırs ve hevesimize yenik düşmeyelim.

  • Hüseyin İLHAN

    13.1.2015 10:18:43

    Demokrat Avrupa kardeşim hiç öyle günaha girilirmi;Şehrilerimizin tarihi dokusunu tahrip eden GÖKDELEN için şevketlümüz ne guyurdular,ZİNHAR BUNU YAPMAYASUNUZ,MADEM YAPTUNUUZ KÜSTÜM sie dediler,Fakaat nasıl küsme ve kırılma ki şu an bu anarşist binalar ve imar planları kanun ile koruma latına alınacak ve dahi şehirlerimiz ne tarih ne de modernlikten uzak kalacak.Çorba desem değil,aş desem değil,aşure desem hiç değil en iyisi herkes kendisi ad koysun nede olsa geçmişte anarşistleri affedenlerin ahfadı olmaya yakışır bunlar.

  • Demokrat Avrupa

    13.1.2015 09:51:03

    Bir de meseleyi tersinden bakmak lazim; Eger iktidarda CHP/MHP olsaydi ve bandrol yasagi getirilseydi ne söylenirdi acaba? AKP`yi bütün suclardan/günahlardan koruma altina alanlar CHP ve MHP`ye de ayni hosgörüyü gösterirmiydiler? Yoksa Cumhuriyet`in ilk yillarinda yapilamayanlar su anda mi yapiliyor denilirdi?

  • ali yeşilkaya

    13.1.2015 09:38:20

    hem danıştay yürütmeyi durduracak hem de anayasa mahkemesi kanunu iptal edecek.bunlara karşı bizim saftirik kardeşlere,abilerini ve hükümetlerini savunabilmek için bir bahane lazımdı.diyanet vazifesini tam yapıyor.şiarı,aldatarak işgörmek olan bir zihniyeti,risale-i nurların tek sahibi haline getiren abilerimizi tebrik ediyorum.fakat bu abilerimizin üstadın vefatından bu yana risaleleri tekellerine almak heveslerini bilenler için hiç şaşırtıcı değil.o gün zübeyir abi bunların karşısında nasıl durduysa,biz de bugün öyle dirayetle mücadele edeceğiz.

  • Hüseyin İLHAN

    13.1.2015 09:04:27

    Bir esnaf,tacir sattığı malın bedelini alamadığı kişi yerine diğer müşterisinden istese bu hakmıdır.HAK olmadığı halde ELEKTRİK SATAN FİRMALARIN çalmayan milyonlardan alınması HIRSIZLIĞIN DİPLOMALISIDIR.Bunu savunanda hırsızın ortağıdııır. KÖMÜR diyerek TAŞ alınan ve o işyerinde basit tedbir alınsa idi 301 insanımız hayatta olabilirdi.TEDBİR almadan TEVEKKÜL olmaaz,Çalanları koruyup ülke kalkınmaaz.FİLİSTİN liyi katledenden ÖDÜL ALINMAZ,alınırsa riyakarlık ve yalancılık olur.İSLAM dinimiz bunu ,iman hakikatleri bunu öğretiyor.Amma öğrenmesini bilmekl,bildiğini nefsine tatbik etmek lazım numan kardeşim.

  • Hüseyin İLHAN

    13.1.2015 09:00:38

    M.Numan kardeşim ya sen başka ülkede yaşıyorsun ya ben.RİSALEİ NURLAR ın istismarı,inhisar altına alınmasının tartışılması bile abestir.Yapılan tamamen GASPTIR ve ORGANİZE GASPTIR.Ancaaak yolsuzlukları % 20 diyerek acaba şu yazdıklarıma ne dersiniz. ELEKTRİKTE kayıp-kaçak diye 2005 e kadar uygulamayoktur.Özelleştiriyoruz derken bu özelleşen eletriği alanlara hırsızların çaldığı elektriğin parasını DÜRÜST,GARİBANLARI DAHİL MİLYONLARA ödeten düzenleme yapıldı.Buna yıllardır yazdıklarımla karşı durdum.Nihayetinde yargı bu kararı vererek bir yerde bu haksılığa neden olan,milyonların KUL HAKKINA girenleri kurtardı.Şu an bakan yeni düzenleme yani hile ve oyunlarla HIRSIZI KORUMA DÜZENİNİ devam ettireceğiz diyor.Siz ne diyorsunuz.

  • CEMAL ÖZKAYA

    13.1.2015 08:39:06

    inşaallah akp iktidardan düşmezde risale yayınlama işi sekteye uğramaz. o zaman bundan sonra ne olursa olsun risalelerin başına bir iktidar değişikliğinde birşey gelmesin diye akp ye oy vermek zorundayız. yeni asyaya yapılan muamele ve diğer kardeşler tarafından takınlan tavır ve söylenen sözler o altı yayınevinin basacağı risaleleri almama konusunda beni hırslandırıyor. ne acı değil m.?

  • TOYGAR

    13.1.2015 08:33:07

    Söyleyecek çok şey var. Fakat, gönül bir şey demek istemiyor. İçinden, dualarla yakarışlar istiyor. Rabbime niyaz ile "Yâ Rabbi davanı sen nasıl biliyorsan öylece muhafaza edersin. Sen ne dersen ve demişsen odur!" demek istiyor; "Bir halt edemezler" diye görüyor; "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" diye biliyor; "Hak ve hakikat yolunda iyi ki bu ses var" diye anlıyor. Korkmuyorum, korkmuyoruz; çünkü Allah var!..

  • refik

    13.1.2015 08:30:17

    Diyanet'in tarzı yanlıştır... Risale-i Nur'lar kimseye şahsi olarak miras bırakılmamıştır çünkü... O yüzden Diyanet şartları belirler; o da bellidir -sadeleştirme adı altında metinlerin orjinalliğinin korunması- ve bu kapsamda basımı yapılan kitapları denetler... En önemlisi de bu şartları taşıyan ve başvuruda bulunan her yayınevine basım için ruhsat verir... Şimdi farklı bir yayınevi Risale-i nurlar'ı şartlarına uygun bassa: niye bastın mı diyeceğiz... Miktar kısıtlaması ve süre de mantıksız... Bir yayınevinin ruhsatını şartları yerine getiremezse iptal edersin... İnşallah Diyanet aksaklıkları giderir ve basım işine bir açıklık getirir...

  • M Numan

    13.1.2015 08:23:26

    HÜSEYİN İLHAN'A: Akgündüze gülünperestlerin bir iftirasıdır. o fetva vermedi. dediği şudur:" Cumhuriyet Tarihi boyunca yolsuzlukların oranı % 80 iken şu anda en fazla % 20 olabilir" bunun neresinden gülenperestler gibi fetva çıkıyor anlamadım. c/mhpnin değirmenine su taşımak mıdır helalzade olmak? sakın o sadık-ı ahmak şümulüne girmeyesin?

  • M Numan

    13.1.2015 08:23:17

    Mustafa biter kardeşe: ağabeylere kemalizme entegre oldu derken bazıları gibi gidip chp/mhp nin peşinde konuştu diyorsun zannederim. Risale-i Nur ticari bir emtia değildir. V UMURCA'YA: GAYE RİSALELERİN BASILMASI MI SIHHATLİCE yoksa ben neden basmıyorum mu acaba? sanki bunda ben nenden basmıyorum efkarı hakim.

  • özdemiroğlu

    13.1.2015 07:22:21

    (3) Daha önce serdettiğim düşüncelerimi tekrar ediyorum. AKP ile hizmeti özdeşleştirenler büyük bir hata içerisindedirler. Risale-i Nur AKP ve kökeni yokken de vardı,bundan sonra da olacaktır.Siyaset ile hizmeti bir gören zihniyet ya kördür,ya da sağırdır.Allah şifa versin!

  • özdemiroğlu

    13.1.2015 07:19:56

    (2) Diyelim ki iktidarda CHP veya MHP var, o zaman bu kadar ''bitaraf'' olacakmısınız? Şu AKP ile yapılan bandrol tekeli kısıtlamasını, siyasi görüşünüzle izah ediyorsunuz ya, helal olsun! Zamanın en büyük müfessir olacağını görmek için kaç sene bekleyeceksiniz?

  • özdemiroğlu

    13.1.2015 07:17:00

    Bu habere sevinen kardeşler! hala yapılanı anlamak istemiyorsunuz ve meseleyi getirip AKP ile muhalefet ve tarafgirlik konusuna indirgiyorsunuz! Yani Risale-i Nur'a AKP dışında bakmaktan vazgeçemiyorsunuz. Bu bile Risale mi, AKP mi sorusunu cevaplamaktan aciz olduğunuzu gösteriyor.

  • Demokrat Avrupa

    13.1.2015 01:27:10

    Sn. Göksel. Yeni Asya Gazetesi`nin en az yanlis haber verdigi bilginizin dahilindemidir? Arsivleri arastirmanizi ve Yeni Asya Cemaati`ni yalancilikla itham etmemenizi istirham ederim...

  • Demokrat Avrupa

    13.1.2015 01:22:45

    Sn. Göksel. Evet, "Kemalizm" bitti, ondan dolayi AB`ye ihtiyacimiz yok, hatta tam tersine AB`nin bizlere ihtiyaci var. Dehsetli sahsin anlasilmasina da gerek yok, yani BESINCI Sua`yi basmaya da ihtiyac yok...Hersey gül gülistanlik...Yasasin müslümanlarin Türkiye`de ki altin devri...

  • Göksel

    13.1.2015 00:03:38

    Kimsenin Yeni Asya ile uğraştığı falan yok. Bir yalan çıkardınız sonra kendiniz de inanmaya başladınız. Eğer cidden hizmet etmek istiyorsanız, Üstad hazretlerinin vasiyeti hasıl oldu, bimeyen arkadaşlara burdan yazayım neden Y.Asya itiraz ediyor. Çünkü üstad hazreleri osmanlıca risaleleri telif ettikten sonra bazı risalelerin yeni yazıya henüz vakti gelmeden neşir edilmesini istemiyor fakat bazı kardeşler bunu dinlemiyor, Y.asyacılar gibi.sonra tabii itirazlar başlıyor. "Yasal düzenlemeyle getirilen yenilik, risalelerin aslına uygun basılmasını devlet güvencesi altına almaktan başka bir şey değildir. Bu da Risale-i Nur müellifinin en büyük önem atfettiği bir husustur" Neden buna itiraz ediyorsunuz? Yılda 1 milyon nüsha sattınızda bu mu engelleniyor? Yılda 10 bin satablirseniz öpün anlınıza koyun, muhalif olmak için muhalefet etmeyin.

  • Demokrat Avrupa

    13.1.2015 00:01:41

    Anlasilmayacak birsey yok. Devlet tekeline alinmak istenen Risale-i Nurlar..Bunda anlasilmayacak ne var? Risale-i Nur`un basim hürriyetine engeller getiriliyor veya basilmasina tamamen engel olunuyor...Buna karsi cikmak yapilmasi gereken fitri birsey degil mi? Nurlara hizmet edebilmek icin istedigimiz eseri istedegimiz zaman basabilmemiz gerekir...Ayrica Üstad Diyanet`te Risaleleri bassin diyor, ama sadece Diyanet bassin veya Diyanet`in kontrolunda olsun demiyor...Kemalizim son kozlarini oynuyor ve AKP`yi de Risalelerin kontrollü basiminda kendine alet ediyor...

  • mustafa

    13.1.2015 00:00:45

    26 yayınevi karadan,havadan, denizden ,her dilde,her lehçede neşir hizmeti yaparken 6 yayınevine kısıtlamalı olarak izin verilmeye sebeb olanlardan Allah hesabını bir gün soracak.Büyük bir ihanet olarak kemalizm ideolojosine alet oldular.Artık oklar diyanetin tekelinde.Biraz daha alkış..........

  • mustafa

    12.1.2015 23:55:51

    Tekelleşmek için öncülük yapan Yüce ile Akgündüz biribine girdi.Daha neler göreceğiz neler.S.Yüce Özdemir abinin,Akgündüz Abdullah Yeğin abinin basması için uğraşıyordu.Olmadı tayinat 6 ya bölündü.Ama nekadar sürecek belli değil.Siyasetin elinde oyuncak oldular.Tşkredvm

  • mustafa

    12.1.2015 23:49:03

    Akgündüze ilham gelmiş 3-5 seneden fazla sözleşme yapmayın demişti.Az da olsa diyanet dinlemiş olacakki 1 sene sözleşme ve sınırlı sayı koymuş.26 yayın evi yerine 6 yayın evine vermişler.Tayinat için her abi benim basma hakkım var derkeen aç kalmasınlar diye 6 ya taksim etmişler.Havuzdan..

  • Şükran

    12.1.2015 23:21:34

    Ya ben aptalım gercekten anlayamiyorum sizi sayın genel müdürü nedir bu ayriliğa iten sey sizleri artik birakin bu kavgayi gercekten Nur lara hizmet edin!!

  • Dr.Ayşe

    12.1.2015 22:49:50

    Diyanetin yaptığı işler gayet mantıklıdır.Bununla birlikte bir takım eksiklikler olabilir.Zaten ustadın mutlak vekilleri de basın yayın yoluyla diyanete teşekkürlerini sunmuşlardır.

  • Ramazan KARAOĞLU

    12.1.2015 22:43:54

    Güneş balçıkla sıvanmaz.1970 li yıllar hedef yeni asya gazetesini yayın hayatından saf dışı etmek.Sebebi ise belli; Risale-i Nuru islam alemine ve tüm dünyaya duyurması.Hak ve hakikat susturulamaz.Yeni Asya gazetesi Hakkın ve hakikatın gür sesi olmaya devam edecektir.Zira Üstad Bediüzzaman Said Nursi Karşımda müthiş bir yangın var ben bu yangını söndürmeye çalışıyorum.Bu yangını söndürmeye çalışırken ayağım birilerine takılmış ne ehemmiyeti var.Dar görüşler dar düşünceler demiyormuydu.

  • Derkan BERK

    12.1.2015 22:25:19

    Sözün özü; sözleşmeye davet edilenler arasında olmayışımız tamamen "siyasi" gerekçe ile olmuştur. Halbuki; Yeni Asya nın tarihinde; Milli Görüş geleneğinin "gömleklisine" de "gömleksizine" de 1 defa olsun oy verilmemiştir ki !!! Sanki kendilerini destekliyorduk da vazgeçmişiz filan mı sanıyor bu siyasiler? And olsun ki biz sizlere daima uzak kaldık ve kalacağız da.... Demokrat misyondan başka bir misyon ile çıkan hiçbir siyasi eğilim bizden ne oy alabilmiştir ne de asla alamayacaktır. Sizlerle hiçbir yerde yol arkadaşı olmadık ve bundan sonra da olmaya hiç niyetimiz yok ( Allah C.C. esirgesin)... Yoksa tarih hafızanız mı kalmadı??? Bu tavırları anlamak çok zor. Bizi gayet iyi bilirler,, bizler de onları çok ama çok yakından tanırız, biliriz... Ağzınızla kuş tutsanız zaten size oy vermeyiz ve tavsiye ediyoruz ki; boş yere enerjinizi harcamayın. Mevzu Risale-i Nur ise ; engeller aksesuar kalır azizim...

  • ALİ

    12.1.2015 22:01:24

    Üstadın pek arzu ettiği vasiyeti bu şekilde yerine gelmiş oldu. ve bazı yayın evlerinin keyfi sadeleştirmelerin önüne geçilmiş oldu. Ve yine de risaleler yayınlanıyor ve her kese ulaşabiliyor. Takdir etmek lazım.

  • Mustafa BİTER

    12.1.2015 20:51:40

    Maksat hasıl olmuştur.Tek bir gaye vardı,Yeni Asya Neşriyatı ekarte etmek.Bunda da şimdilik başarılı oldular.Nedense hep böyle kış mevsiminin zemherir aylarında ortaya çıkıyorlar.Hani bir söz vardır;'Kurt puslu havayı sever' diye.Fakat puslu havalar fazla sürmez.

  • Veysel Kırışoğlu

    12.1.2015 20:27:59

    Tebrikler. Bir süredir eleştirilerinizi iktidarla çekişme kıvamında bulduğum için rahatsızlık duymaktaydım, ancak bu sefer tam hak namına bir uyarı yaptığınızı gördüm. Bu hali ile iktidardan da muhalefetten de herkes yazınızdan istifade edebilir.Teşekkürler.

  • Hüseyin İLHAN

    12.1.2015 20:02:55

    AKP hükümetleri İSTİSMAR dalında rakipsiz DÜNYA ŞAMPİYONUDUR.KÖMÜR diye TAŞ alırlar,elektrikte K.KAÇAK bedeli altında tüyü biymedik yetimi soydururlar,RANT İÇİN İHALELER yaparlar amma basacağııız basacağız diyerek aldattıklarına dahi layık olamıyacak kadar İSTİSMAR ve RİYA ŞAMPİYONLARI bunlar.HARAMSARAY HARAMSARAY HARAMSARAY ya AHİRETTE HALİN NOLCAAK.

  • Hüseyin İLHAN

    12.1.2015 20:00:10

    Sadeleştirmeye karşı olsa idi bu yapılanların 5-10 yıl önce yapılması gerekirdi.Ama hala PARALEL HASTALIĞINA düçar olmuşlara,kara tavuk vebasına yakalanmış sadık-ı ahmaklara ne diyelim.En iyisi biz her zaman olduğu gibi ALLAH ALLAH diyerek ve ona sığınarak,hakiki yardım edenin o olduğuna şek ve şüphe duymayarak halisane duaya kavli ve fiili devaam ediyoruz.

  • Hüseyin İLHAN

    12.1.2015 19:57:51

    Ülkede yapılan yolsuzluğun hırsızlık olmadığına fetva veren din adamına,risalei nurları kirli ve çirkin siyasetine alet eden haramilere ses çıkarmayan iz'an,insaf ve vicdan mahrumu dostlara yazıklar olsun.

  • vefa umurca

    12.1.2015 19:41:08

    insan olan, rehberini pazarlık konusu etmez; eder ise ihanet ve zillete düşmüştür. ey o altı basım, masın ; yayın ve mayın evi sahipleri;hayır onların artık bir sahibi yok onlar serkeş, başıboş zavallılar..... ve diyanetten onların isimlerini bilgi edinme kanununa göre isteyeceğim. hemen şimdi. gerekirse yeni asya diyaneti ve başkanının sayfasına eleştirilerini göndersin. Allaha emanet olunuz ama boş durmayınız.

  • Mustafa BİTER

    12.1.2015 19:37:50

    Perşembenin gelişi çarşambadan belli miydi ? Belliydi...Biz aman ağabeyler (ne demekse hala anlayabilmiş değilim), aman Üstadımızın has talebeleri vs. saygıda kusur etmeyelim. Etmeyelim ama onlar Kemalist sistemle entegre olurken Risale-i Nurlara pranga vurulurken (150 bin nüsha,neden ?) Risale-i Nurlara kim saygı gösterecek ? Haaa...Bu kavganın tek bir sebebi vardı o da Risale-i Nurlardan elde edilecek gelirler...Çünkü Yeni Asya Neşriyat basımı Risaleler herkesin elinde...Hayır hizmet,iman hizmeti,Allah rızası için diyorlarsa...Başbakana yazılan mektupları okusunlar bakalım ne diyorlar... Neyse geçmiş olsun.Eğer samimi isek şu yaptığımız devası binalara harcadığımız paraların bir kısmını artık havuza ayırmanın zamanı...Çünkü bu hizmetin kan ve can damarı şu an kesildi... Fakat umutlarımız daha da bir yeşerdi,filizler büyümeye başladı.Çünkü artık kimin nasıl bir Risale-i Nur talebesi oldukları ortaya çıktı...

  • M Numan

    12.1.2015 18:44:22

    Burada amaç rant elde edip ben basıyım davası mı yoksa basılsında kim basarsa bassın mı? daha çok burada ben basmıyorsam kimse basmasın mataritesi var.

  • Serdengeçti

    12.1.2015 18:26:41

    yeterki sadeleşme olmasın kim basarsa bassın. Değil 150 bin 1000 tane bile olabilir. yeterki sadeleşmesin. Keşke yeniasya da akpnin ayağına gitseydi hukuksuzluklarıyla yolsuzluklarıyla uğraşmasaydı. Haksızlıklar karşısında sessiz kalsaydı o da şu an bandrole hak kazanmıştı.

  • Hüseyin İLHAN

    12.1.2015 17:23:00

    AKP hükümetleri yaptıkları ile değil dünya ahiretlerinide heba etmişlerdir.Bunlara aldanıp 'devlet risalei burlara sahip çıkıyor,diyen ey safdillerim bu yaptığınız kendi elinizle zalime başı kastirmek olduğunu anlamışsınızdır.Haydi yaptığınız tahribatı ve yasağı kaldırınız .ALLAHA HAVALE EDİYORUM.HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİLL,HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİİİL,HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİİL.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı