"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Okul Sosyal Hizmeti’ hayata geçirilmeli

29 Aralık 2018, Cumartesi 17:00
Sosyal Hizmet Uzmanı Zülal Eroğlu "Okul Sosyal Hizmeti'nin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayata geçmesi gerekliliği söz konusudur” dedi.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Konya Şubesi ve Selçuk Üniversitesi İnsan Odaklı Farkındalık Topluluğu’nun ortaklaşa  düzenlediği “Okul Sosyal Hizmeti” etkinliğinde, uzun yıllardır gelişmiş ülkelerde uygulanmakta olan ve Türkiye’de hala proje şeklinde yer alan ‘Okul Sosyal Hizmeti’ uygulamasının bütün okullarda acilen hayata geçirilmesine vurgu yapıldı. Konya Valiliği’nce uzatılma kararı alınan Okul Sosyal Hizmeti projesindeki uygulama örneklerine yer verilen programda söz alan SHUDER Konya Şubesi Başkanı Osman Akbaba, Okul Sosyal Hizmeti'nin 1800’lü yıllardan beri uygulandığı ancak ülkemizde yeni yeni gündeme geldiğini söyledi. 

Öğrencilerin becerilerini geliştirecek 

Sosyal Hizmet Uzmanı Zülal Eroğlu ise, okulun en temel ilkesinin geleceğe insan yetiştirmek olduğunun altını çizerek “Okul sisteminin önemli bir unsuru olan öğrencileri daha yakınından tanımak ve anlamak, öğrencinin bulunduğu yerden başlamak, doğrudan okul sistemini değiştirecek ve dönüştürecek bir etkiye de sahiptir. Bu noktada okul sosyal hizmeti aracılığı ile en genelde okulların, özelde öğrencilerin değişimi/dönüşümü ve güçlenmesi, baş etme becerilerini geliştirme adına Okul Sosyal Hizmetinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de hayata geçmesi gerekliliği söz konusudur” açıklamasında bulundu.

Murat Ercan - İstanbul

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 6399
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Elif

    29.12.2018 23:18:35

    Kesinlikle katılıyorum buna sosyal olmayı beceremeyen içine kapalı çocukların yeteneklerini geliştirmesi aile ve toplumlada. Aktif olacağını düşünüyorum

  • Süeda

    29.12.2018 09:54:22

    Kesinlikle geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum yurtdışında her okulda her kurumda sosyal hizmet uzmanları mevcut ve sosyal hizmet bireyselliğin yanında toplumla da ilgileniyor.Toplumun refahı açısından kesinlikle gerekilidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı