"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Olağanüstü kurultay dava dilekçesi MHP'ye ulaştı

15 Şubat 2016, Pazartesi 14:53
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) olağanüstü kurultayı için yapılan başvuruya ilişkin işlemlere başladı.

Davanın hazırlık tutanağı ve dava dilekçesi MHP'ye ulaştı. 

MHP'de olağanüstü kongre için imza toplayan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın avukatları, genel merkeze teslim ettikleri ve 543 delegenin imzasının bulunduğu dilekçeye 20 gündür cevap verilmemesi üzerine, 5 Şubat'ta sulh hukuk mahkemesine başvuruda bulunmuştu. 

Dava ile ilgili işlemlere başlayan Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, dava dilekçesi ve hazırlık tutanağını gönderdi. Evraklar 12 Şubat Cuma günü MHP'ye ulaştı. Partinin gönderilen hazırlık tutanağı ve dava dilekçesine 15 gün içinde cevap vermesi gerekiyor. 

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, dava ile ilgili olarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan güncel delege listesinin onaylı suretini ve çağrı heyeti olarak görevlendirilmesi talep edilen isimlerin, partiye üye olup olmadığını sordu. Ankara 17. Noterliği'nden kongreye ilişkin talepnameleri isteyen mahkeme, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan da en son yapılan MHP kongresi üst kurul delege listesini istedi.

Okunma Sayısı: 1345
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı