"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK kongresi toplandı

10 Mayıs 2025, Cumartesi
PKK terör örgütü 5-7 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kuzey Irak'ta 12. kongresini gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kongrede, terör örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta yaptığı silah bırakma ve örgütün feshi çağrısı doğrultusunda "tarihi öneme sahip kararlar" alındığı belirtildi.

Ancak, alınan kararların detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. PKK, kongrenin iki farklı alanda paralel olarak yapıldığını ve sonuçların birleştirildikten sonra açıklanacağını ifade etti.

Haber Merkezi

***

Demokratik çözümün mekânı Meclis’tir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın çözüm süreciyle ilgili yaptığı "yeni dönem" vurgusunun Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Bakırhan, "Gerçekten yeni bir dönem başlayacaksa, bu dönemin temeli samimiyet, çatısı hukuk, rotası ise demokrasi olmalıdır" ifadelerini kullandı. Siyaset kurumunun bu süreçteki tarihi sorumluluğuna dikkat çeken Bakırhan, demokratik çözümün yerinin Meclis olduğunu vurguladı, "Parlamentonun kapıları barışa ve çözüme açılmalı" dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 275
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı