"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Poşet ücretsiz, ama içine koyacak ilâç yok

12 Ocak 2019, Cumartesi 17:38
TEİS Başkanı Nurten Saydan, eczane poşetlerinin ücretsiz olduğunu, ancak poşetlere koyacağımız ilÂçları bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Türkiye Eczacı İşverenleri Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, “Eczane poşetleri sağlık için ücretsiz oldu ancak poşete koyacak ilâç bulamıyoruz.” dedi. Gece nöbetçi eczaneye giden her 100 hastadan 20’sinin ilâç yokluğundan geri döndüğüne dikkat çeken Saydan, “Eczane poşetleri vatandaş sağlığı için ücretsiz olmuştur. Lâkin hasta vatandaşlarımız için poşetlere koyacağımız ilâsçları bulmakta zorluk çekiyoruz” diye konuştu. TEİS, eczanelerde ve piyasada ilaç bulunamadığına dikkat çekerek, meselenin hızla bir halk sağlığı sorunu olmaya doğru gittiğini söyledi. Evrensel’in haberine göre Saydan, gece nöbetçi eczaneye gelen her 100 hastadan 20’sinin ilaç yokluğundan geri döndüğünü belirtti. 

Artış bekleniyor diye ilâç yok

Piyasada antibiyotik, tansiyon, ağrı kesici ve göz damlalarına kadar birçok ilâcın bulunamadığına vurgu yapan Saydan, “Bazı ilaçların piyasada bulunmamasının en büyük nedeni ilaç firmaları ve ecza depolarının fiyat artışının yürürlüğe gireceği 19 Şubat tarihine endeksli olarak üretim ve sevkiyat planlaması yapmalarıdır. Gerek yıl sonu kotalarının dolmasından kaynaklı olarak, gerekse firmaların ilâç fiyatlarına yapılacak artışı beklemelerinden ötürü birçok ilaç piyasada bulunamamaktadır” dedi.

Etiketler: eczane, poşet, ilaç
Okunma Sayısı: 1961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı