"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus bakandan INF açıklaması

18 Ağustos 2019, Pazar 12:22
Rusya Savuma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Orta Menzili Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) konusunda ABD ile diyalog kurmaktan asla vazgeçmediğini, eylemlerini açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Rus devlet televizyonu Rossiya 24'ün yayınına katılan Şoygu, Rusya'nın INF konusunda ABD ile diyalog kurmaktan asla vazgeçmediğini, ayrıca her zaman eylemlerini açık ve şeffaf bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

 

Orgeneral Şoygu, "Biz asla diyalogdan vazgeçmedik, şubattan ağustosa geçen süre boyunca diyalog kurmayı önerdik. Açık bir tutum sergiledik. Şüphelere neden olan füzeyi gösterdik. Amerikalılar gelmedi. Eğer ek olarak katılımcı gerekseydi, neden her şey bozulmak zorundaydı?" diye konuştu.

Şoygu, orta ve kısa menzilli füzelerin geliştirilmesi ile ilgili mali kaynakların Washington’un INF’den çekilmesinden 1 yıl önce Amerikan bütçesinde ayrıldığını söyledi:

"Aslında 8 ay önce, yani bu karar alınmadan neredeyse 1 yıl önce ABD bütçesinde bu füzelerin geliştirilmesi için onay verilen, ayrılan ve gönderilen mali kaynakların olduğu ortaya çıktı."

Etiketler: Rusya, bakan, açıklama, INF
Okunma Sayısı: 923
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı