"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus savaş uçağı Türk hava sahasına girdi

05 Ekim 2015, Pazartesi 09:41
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim'de 12.08'de Yayladağ/ Hatay bölgesinde hava sahasının ihlal edildiğini, Türk F-16'larının da uçağı engellemek için havalandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali ettiğini açıkladı. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edildi. Bakanlık'tan yapılan sert açıklamada "ihlalin tekrarı halinde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden Rusya Federasyonu sorumlu olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus savaş uçağının 3 Ekim'de Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilerek ihlal üzerine Rus Büyükelçi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Türk hava sahasının ihlali sırasında bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağının önlemede bulunması üzerine Rus uçağı'nın Türk hava sahasını Suriye'ye geçerek terk ettiği vurgulandı.

Olay üzerine Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u aradığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama, şöyle:

"Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir. Sözkonusu ihlal, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi, Bakanlığımız Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edilmiş, bu tür bir ihlalin tekerrüründen kaçınılması önemle talep edilmiş, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden RF’nin sorumlu olacağı bildirilmiştir. Ayrıca, Sayın Bakanımız Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüşleri tekrarlamış ve tepkimizi dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri Bakanlarıyla da durumu değerlendiren telefon görüşmeleri yapmıştır. Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ve Almanya Dışişleri Bakanıyla da konuyu ele alacaktır"

 

DHA

Okunma Sayısı: 1503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    5.10.2015 09:59:50

    Suriye helikopterini düşürdüğünüz gibi, bunu da düşür de göreyim!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı