"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’da Türk işadamlarına gözaltı şoku

26 Kasım 2015, Perşembe 15:42
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Rusya’da gözaltına alınan işadamları arasında Çorum’dan da 5 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Rusya Krasnodar'da tarım fuarına katılan Türk işadamlarının gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki işadamlarından 5'inin Çorum'dan gittiği bildirildi. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan TSO Başkanı Başaranhıncal, “Gözaltındaki işadamlarından Halil Erkan ile yaklaşık 1 saat önce telefonda görüştüm. Adliye’de olduğunu söyledi. Sochi’de bir toplama kampına götürüleceklermiş. Konuyla ilgili Türkiye tarafından da resmi girişimler başlatıldı. Bizler de takip ediyoruz. Umarım sonuç alınıp bir an önce Türkiye’ye dönerler.” dedi.

İşadamlarının gözaltına alınma gerekçeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başaranhıncal, şunları söyledi: “Gözaltına alınma gerekçesi olarak turistik vize ile ticari giriş yapmalarını göstermişler. Tüm fuarlara zaten bu vizeyle gidiliyor. Vizeyi de fuarı organize eden firma alıyor. Katılımcı ile ilgili bir şey değil. Cezai müeyyidesi olduğunu da düşünmüyorum.”

Okunma Sayısı: 1340
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan

    26.11.2015 16:25:45

    Rusya pire yüzünden yorgan, yatak, yastik eline ne gecerse yakiyor. Cok gururlari kirilmis zahir. Bizden Ortodoks Kilisesi yapmak icin Ayasofyayi özür olarak istiyorlarmis. Bre Moskof seninle savasmaktan korkan senin gibi olsun. Hadi Kirimi bize ver bir daha ucak düsürmeyelim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı