"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sadece bina yenilemekle olmaz

28 Mayıs 2024, Salı 16:50
Türkiye’nin depremlere hazırlıklı olması için uyarılarını sürdüren Prof. Dr. Naci Görür, bu kez belediye başkanlarına seslendi.

Görür, “Sadece bina yenilemekle olmaz” diyerek belediye başkanlarına deprem dirençli kentlerin nasıl inşa edileceğini madde madde ile anlattı. Görür, kentlerin bir bütün olarak depreme dirençli hale getirilebilmesi için fay sisteminin yanı sıra halk, altyapı, yapı stoku, ekosistem/çevre ve ekonominin analiz edilmesi gerektiğini belirtti. “Unutmayın bir kenti depreme hazırlamak ancak böyle olur” diyen Görür, “Yoksa sadece bina yenilemekle olmaz. O olsa olsa müteahhitlik projesi, rant projesi olur. Yerel yönetimlerin el değiştirdiği bu süreçte ilgililere önemle duyurulur” ifadelerini kullandı. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 957
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı