"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şırnak'ta PKK cephaneliği bulundu

12 Ekim 2015, Pazartesi 12:59
Şırnak'ın merkeze bağlı Derebaşı ve Anılmış Köyü'nün kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, PKK'ya ait çok sayıda patlayıcı ve mühimmatın bulunduğu cephanelik bulundu.

Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lıların yola tuzakladığı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hasan Büber'ün adının verildiği operasyon kapsamında Şırnak merkeze bağlı Derebaşı ve Anılmış Köyleri kırsalında arama ve tarama faliyeti gerçekleştiren jandarma ekipleri, PKK'ya ait cephaneliği ortaya çıkardı. Çakırsögüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında yapılan aramalarda, Kelga Tepe bölgesinde, avunma tipi patlamamış el bombası, mayın, 70 kilo amonyum nitrat, aydınlatma mayını, içerisine patlayıcı yerleştirilmiş demir boru ve 700 metre kablo ele geçirildi. Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile bulunan patlayıcılar imha edildi. 

Aynı gün farklı bir nokta yapılan aramalarda ise 12 kilogramlık 6 mutfak tüpü, 22 kilogramlık değişik çap ve ebatlarda ticari dinamit lokumu, 3 plastik varil içerisinde yaklaşık 500 kilo amonyum nitrat, 12 kilogramlık 2 mutfak tüpü ile düzenlenmiş el yapımı patlayıcı düzeneği, 50 kilogramlık 5 plastik bidon içerisinde toplam 250 kilo patlayıcı amonyum nitrat doldurulmuş ve funyesi ile beraber patlamaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği, 3 adet 50 kilogramlık, (28x56 cm) ebatında demirden yapılmış metal silindir içerisinde toplam 150 kilo patlayıcı amonyum nitrat doldurulmuş fünyesi ile beraber patlamaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

DHA

Okunma Sayısı: 1671
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı