"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şok iddia: Başörtülü öğretmenler orduevine alınmadı mı?

17 Haziran 2015, Çarşamba 15:14
Bursa’da, Orduevine kahvaltıya giden iki başörtülü öğretmenin, iki gün önce Cumhurbaşkanlığından gelen bir yazı gerekçe gösterilerek içeri alınmadığı iddia edildi.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, olayın Bursa Orduevi’nde yaşandığını söyledi. Merkez Yıldırım ilçesinde Üstün Üründül İkokulu’nda görev yapan öğretmenlerin, okul müdürünün organizasyonu ile sabah saatlerinde Orduevi’ne kahvaltıya gittiğini belirten Gümüş, yaşananları şöyle anlattı: “Üstün Üründül İlkokulu öğretmenleri kahvaltı için Orduevi’ne rezervasyon yaptırıp gittiklerinde bu olay meydana geldi. Daha ekonomik olduğu için sanırım orası tercih edilmiş. Ama öğretmenlerin ikisi başörtülü olduğu için içeri alınmamışlar. ‘Neden’ diye sorduklarında, ‘2 gün önce cumhurbaşkanlığından yazılı talimat geldi’ deniyor. Ama o talimat gösterilmiyor. İki bayan öğretmen bu durum karşısında çok ağlamışlar.”

Batı Çalışma Grubu’nun uygulamalarının yeniden hortladığını ifade eden Gümüş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Cumhurbaşkanı emri ile Bursa’da 28 Şubat uygulamaları hortladı. Kılık kıyafet yönetmeliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nda başörtüsü serbest bırakıldı. Diğer bütün kurumlarda serbest olan başörtü uygulaması Milli Savunma Bakanlığı'nda hala serbest değil. Anlaşılıyor ki Batı Çalışma Grubu uygulamaları halen devam ediyor.”

Okunma Sayısı: 2916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı