"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli sığınmacı çocuklar 'barış' çağrısında bulundu

22 Nisan 2015, Çarşamba 18:07
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar dünyaya "barış" çağrısında bulundu.

Hayata Destek Derneği bünyesindeki Narlıca Hayata Destek Evi, çoğunluğu Suriyeli çocukları bir araya getirdi. Programda çocuklar, müzik eşliğinde tiyatro ve kukla gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Programa katılan çocuklardan Suriye'nin İdlib kentinden ailesiyle gelen Fatma Zeyn (8), başta ülkeleri olmak üzere dünyada savaşın yaşanmamasını istedi. Zeyn, Türkiye'deki gibi ülkelerinde de özgür ve mutlu yaşamak istediklerini ifade etti.

Suriyeli Viem Sade de (7) ülkelerindeki olayların bir an önce bitmesini ve savaşlarda artık çocukların ölmemesini diledi. Suriye'de yaşanan katliama artık göz yumulmamasını ve dünya ülkelerinin barışın getirilmesi için çaba göstermesini isteyen Sade, "Ülkemde özgürce koşmak istiyorum" dedi. Sade, kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye de teşekkür etti.

Suriyeli yaşıtlarının tek isteğinin ülkelerinde özgürce yaşamak ve mutluluk olduğunu kaydeden 8 yaşındaki Muhammed Hüseyn ise "Çocukların artık savaşlarda ölmemesini, dünyanın buna 'dur' demesini istiyorum" diye konuştu.

Dünyaya sevgi ve barışın hakim olmasını isteyen Koçak, savaşlarda ve afetlerde çocukların ölmemesini diledi.

Suriye'den Türkiye'ye gelen çocukların savaş psikolojisi altında kaldıklarını ve bu durumun onları çok etkilediğini gözlemlediklerini ifade eden Koçak, çocukların yaşadıkları acıyı unutturmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. 

AA

Etiketler: suriyeli, çocuk, resim
Okunma Sayısı: 1325
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı