"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tasarruf değil, giyotin paketi

15 Mayıs 2024, Çarşamba 01:34
İNOSAM Başkanı Gürkan Avcı, ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin net olarak İMF paketi olduğunu söyledi.

Avcı, “İktidar medyası tarafından köpürtülen, “büyük müjde” diye duyurulan Tasarruf Paketi yoksulu daha yoksul, işsizi daha işsiz, mecali tükenmiş vatandaşı daha da mecalsiz hale getirecek bir giyotin paketidir. İktidarın 22 yıldır anlattığı “yerli ve milli ekonomi” masalından bıkan vatandaşa bir parça da Tasarruf reform paketi yedirilmek istenmektedir. Tasarruf Paketi furyasıyla birlikte Türkiye gelir dağılımındaki en sert bozulmanın yaşandığı döneme girmiştir. Dikkat edilirse Tasarruf Paketine destek veren kesimler genellikle iş dünyası ve patronlar kulübü üyeleri olmuştur. 2024 yılıyla birlikte gırtlağına kadar borçlu olan yoksul sayısı neredeyse iki katına çıkacaktır. Dahası gelir dağılımını düzeltmek daha da zor olacaktır. IMF telkinli Tasarruf Paketi ile halkımız işinden gücünden edilecek, daha da muhtaç hale getirilecektir” ifadelerini kullandı.

Ankara - Mehmet Kara

 

Okunma Sayısı: 1300
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    15.5.2024 07:30:35

    Şu sıralarda emniyete talep gitmiş olmalı ki, her yerde ceza yazıp duruyorlar. Bu arada haksız cezalar da yazmaktan çekinmiyorlar, çünkü cezayı yazınca ödemek zorundasınız. Başımıza geldi, arabamız haksız yere otoparka çekildi ve 32.233,00TL ceza yazıldı. Sonradan öğrendik ki böyle bir ceza mümkün değilmiş. Şimdi araba otoparka çekili, ceza makbuzu elimizde, işlem yapamıyoruz. Mahkeme ile çıkıyormuş, o da ne zaman sonuçlanır belli değil. Bu arada tüm park, çekme masrafı ve cezayı da ödemek durumundayız. Memleketimin "içişleri bakanı" mafyalarla uğraşadursun. Bu da aynı şey. Bize yapılan bu muameleye başka isim bulmakta zorlandım. Yok çünkü!.. Yazık!...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı