"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taşgetiren'den çözüm süreci eleştirisi

16 Ekim 2014, Perşembe 11:02
Star yazarı Ahmet Taşgetiren, dünkü yazısında bazı sorular sorarak çözüm sürecindeki hatalara dikkat çekti.

Taşgetiren'in yazısının bir bölümü şöyle:

"Şu son kalkışma... Bunun kuluçkası nedir? Bu potansiyel nerede hazırlanmıştır? Devlet, çözüm sürecine bunca emek verdikten sonra böyle bir kalkışma potansiyeli bulunduğunu bilmekte miydi, yoksa sürpriz mi olmuştur? Sürpriz olmamışsa, böyle bir potansiyelin oluşması karşısında neden bir şey yapılamamıştır?
"Hac sırasında, üstelik Arafat’ta, vakfe ortamında buluştuğumuz bölgeden gelmiş kimi üst yöneticiler, bizim “Akil insan” rolümüzü ve bu konulardaki hassasiyetimizi de dikkate alarak, çok ciddi kaygılar seslendirmişlerdir. Çok ciddi kaygıların içine, örgüt tarafından caddelerde kurulan bayraklı, posterli kontrol noktaları, tehditler, şantajlar, vergi tarhları vs giriyor ve mülki amirlerin, bu tür uygulamalar karşısında sessiz kaldığı tespiti giriyor.
"Ve işte son kalkışma... Adeta işaretlenmiş evlerin, işyerlerinin, insanların hedef seçildiği bir “arındırma operasyonu.”
"Çözüm süreci konusunda, Türkiye’nin Doğusunu - Batısını derin kaygılara sürükleyen hadise.
"Soru şu: Van’da, Diyarbakır’da, Şemdinli’de, Cizre’de vs... İnsanlar -evet hepsi de Kürt olanlar- evlerinde gönül huzuru içinde yaşamakta mıdırlar, yoksa “Ben de hedef miyim?” ya da “Hedef olmamak için ne yapmalıyım?” gibi sorularla mı boğuşmaktadır?  
"Bence, bu son kalkışma, devlet için de bir milat olmalıdır.  
"Çözüm sürecinin çerçevesi, örgütün önüne en net biçimde konmalı, kimsenin süreçten asla verilmeyecek olanı almak ve kitleleri o yönde kullanmak gibi bir hesabın içine giremeyeceği kesin biçimde ifade edilmelidir."

Kaynak: Star

Okunma Sayısı: 1974
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cemal özkaya

    16.10.2014 15:40:23

    taşgetiren bence yeni bir adres arıyor galiba.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı