"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tedavisi biten pelikan tabiata salındı

09 Ağustos 2015, Pazar 16:10
Denizli'de tüfekle yaralanmış halde bulunan ve Burdur'daki rehabilitasyon merkezine getirilen pelikan, tedavisinin ardından tabiata bırakıldı.

Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş beldesi yakınlarındaki Acıgöl'de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan pelikanın tedavisi, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tamamlandı. 

Pelikan, doğal güzellikleriyle ünlü Salda Gölü'nde üzerine lavanta bitkisi konularak tabiata salındı. Bir miktar lavanta da gölün üzerine döküldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, doğaya yapılan olumsuzluklara karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Sulak alanlar, koruma alanları ve yaban hayatına pek çok olumsuz etki söz konusu. İnsanların bu konularda duyarlı olması, doğayı ve yaban hayatını düşünmesi gerekiyor. Bugünü değil yarını da düşünerek hareket etmeli, çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca da avcılar tarafından vurulan pelikanın çok hızlı bir iyileşme süreci geçirdiğini ifade etti. 

Pelikanın tedavisini tamamladıktan sonra yeniden suya alıştırdıklarını belirten Sarıca, "Pelikan suya adapte oldu. Beslenmeye başlayacağını düşünüyoruz. Ancak avcılar bundan sonra ateş ettikleri şeylere çok dikkat etmeliler" dedi.

AA

Etiketler: denizli, pelikan
Okunma Sayısı: 1219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı