"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TEOG'da ikinci oturum bugün yapılıyor

30 Nisan 2015, Perşembe 09:10
Yaklaşık 1 milyon 280 bin sekizinci sınıf öğrencisi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumuna giriyor.

Ortaokul sekizinci sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında bugün de sınavda. Öğrenciler bugün fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders testlerini yanıtlayacak.  

Ortak sınavlar; Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruluyor ve her teste 40'ar dakika süre tanınıyor. Üç test arasında da 30'ar dakika dinlenme süresi veriliyor. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Soru ve cevaplar EBA'da yayınlanacak

TEOG sınavı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulama gerçekleştirecek. Bugün sınav sona erdikten sonra soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

İlk oturum testleri Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarının videolu anlatımı saat 13.00'te, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da  saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA'da yayınlanacak.

Mazeret sınavları  Mayıs'ta, sonuçlar Haziran'da

Bu sınavlara giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar Haziran ayında açıklanacak. 

TEOG ikinci dönem sınavlarını hazırlamak için Türkiye'nin çeşitli okullarından 93 öğretmen görevlendirildi. Bu öğretmenlere soru hazırlamada uzmanlaşmış 42 öğretmen de destek verdi. Sorular 28 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi. Yaklaşık 10 bin soru, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın programı ölçü alınarak kazanım esaslı hazırlandı.

AA

Etiketler: teog, sınav, oturum
Okunma Sayısı: 1525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı