"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli'de 1'i zırhlı 3 ambulans hizmete girdi

05 Ekim 2016, Çarşamba 16:39
Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sırasında ateşe verilerek kullanılmaz hale gelen 2 ambulansın yerine, biri zırhlı olmak üzere 3 ambulans, Tunceli Sağlık İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Vali Osman Kaymak, teröristlerin halkın sağlık hizmeti almaması için ambulansları ateşe verdiğini söyledi.

Tunceli'de 1'i zırhlı olmak üzere 3 ambulansın Sağlık Müdürlüğüne tahsisi için düzenlenen törene, Vali Osman Kaymak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr. Nevzat Akdoğan, Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydan, 112 Hızır Acil Komuta Kontrol Şube Müdürü Özgür Kırmızıtaş ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin ile diğer yetkililer katıldı. 

Törende konuşan Vali Osman Kaymak, terör örgütünün sağlık çalışanlarına ve sağlık araçlarına ateş edip yakacak kadar adileştiğini belirterek, "Devlet her daim vatandaşının yanındadır. Bugün burada teslim aldığımız ve hizmete sokacağımız ambulanslar devletin vatandaşına verdiği önemin en büyük kanıtlarından biridir. Terör örgütü mensupları Nazimiye ilçemizde 2 ambulansı ateşe vererek yaktı ama devlet büyüktür, her zaman ve anında 3 yeni ambulansı ilimize gönderdi. Terör örgütü sağlık çalışanlarına, sağlık araçlarına ateş edecek kadar, yakacak kadar adileştiğini, bunun onların son çırpınışları olarak düşünüyoruz. En son Nazımiye'de talihsiz bir olay yaşandı, baskına uğradık. Orada maalesef terör örgütü sağlık araçlarına bile saldıracak kadar adileşti. Bilindiği üzere uluslararası kurallarda sağlık çalışanlarının koruması vardır. Onlara savaş alanlarında bile ateş edilmez. Maalesef bölgemizde terör örgütü sağlık çalışanlarına, sağlık araçlarına ateş edecek kadar, yakacak kadar adileşti" dedi.

Tunceli Valisi Kaymak, devletin bu saldırılara kayıtsız kalmadığını, teröristlere büyük darbeler vurulduğunu ve kısa sürede yakılan ambulansların yerine yenilerinin gönderildiğini hatırlatarak, "Dünyada ilk defa Türkiye'de zırhlı ambulans diye bir tabir girdi. Zırhlı ambulansımız da geldi. Terörle mücadele devam ediyor. Yeter ki halkımız bizim yanımızda olsun" diye konuştu.

DHA

Etiketler: tunceli, ambulans
Okunma Sayısı: 1456
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı