"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, 29 Ekim'de güvenli bölgeye girecek

22 Ekim 2019, Salı 21:37
Rusya ile Türkiye arasında imzalanan ve tarihi önem taşıyan mutabakatta, YPG unsurlarının 150 saat içinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeden çıkarılması ve iki ülkenin birliklerinin devriyeye başlaması kararlaştırıldı. 150 saatlik süre'nin Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanan 29 Ekim'e denk gelmesi dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak Türkiye ile Rusya arasında tarihi önemde bir mutabakat imzalandı.

Mutakabata göre 150 saat içinde YPG silahları oluşturulması planlanan güvenli bölge sınırları içerisinden çıkarılacak ve harekat sınırlarının batısı ve doğusunda, 10 kilometre derinliğindeki alanda Türk ve Rus devriyeleri başlayacak.

150 saatlik süre, Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim'de, saat 12:00'de sona erecek ve Türkiye, Suriye'de güvenli bölgeye girmiş olacak.

Türkiye yine YPG’nin elinde bulunan Afrin’e yaptığı operasyonda Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü olan 18 Mart’ta Afrin ilçe merkezine girmişti.

Okunma Sayısı: 1597
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı