"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, ifade ve düşünce özgürlüğü ihlalinden en çok mahkum olan ülke oldu

03 Mayıs 2019, Cuma 14:26
Avrupa Konseyi tarafından “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla yayınlanan bir rapor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihinde ifade ve düşünce özgürlüğünün ihlalinden en fazla mahkum olan ülkenin açık arayla Türkiye olduğunu ortaya koydu.

Avrupa Konseyi raporuna göre, 1959 ve 2018 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ifade ve düşünce özgürlüğünün korunmasıyla ilgili 10. maddesini ihlalden toplam 777 mahkumiyet kararı çıktı. Bu mahkumiyet kararlarından 321 dava Türkiye’ye ile ilgili.

AİHM tarihinde, Türkiye'nin ardından ifade ve düşünce özgürlüğü ihlalinden mahkumiyet alan ikinci ülke Rusya. AİHM, Rusya aleyhine 10. maddenin ihlalinden şu ana kadar yaklaşık 50 karar aldı.

AİHM, 2018 yılında AİHS’nin 10. maddesinin ihlaliyle ilgili verdiği mahkumiyet kararlarının yüzde 40’ı da yine Türkiye’ye ait.

Strazburg Mahkemesi, geçen yıl 40 davada Türkiye’nin AİHS’nin 10. Maddesini ihlal ettiğine hükmetti. Bu sıralamada, 14 dava ile Rusya ikinci sırada geliyor.

Free speech across Europe
Infogram

Free speech across Europe in 2018
Infogram

Euronews Türkçe

Etiketler: AİHM, Strazburg, Türkiye, AİHS
Okunma Sayısı: 2404
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı