"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üzerine düşeni yapmayan savcı ve hakim var ülkemde

29 Nisan 2019, Pazartesi 18:37
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye gündemine oturan iki olaya tepki gösterdi.

Yeneroğlu, iki olayda da hakim ve savcıların görevini yerine getirmediğini söyledi. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, kişisel Twitter hesabında Türkiye’de yaşanan iki olaya tepki gösterdi. Yeneroğlu, ilk olarak Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur’un “Adaletten kötü muamele görmek” başlıklı yazısını paylaşarak şu notu düştü; “İşkence yaptıktan sonra ceza bile almadan görevine devam eden polisler var ülkemde. Olmamalı! Tüm delilleriyle ortada olan işkenceye rağmen, işkenceyi hafife alıp üzerine düşeni yapmayan savcı ve hakim var ülkemde. Olmamalı”

Sessiz kalıp, göreve devam eden polisler var 

Yeneroğlu’nun “Bir kadına tecavüz  ettikten sonra göreve devam eden polis var ülkemde” ifadeleriyle tepki gösterdiği diğer olay da İstanbul’da Özbekistan uyruklu bir kadının 4 saat alıkonulup tecavüz edilmesi. Olaya ilişkin 1’i tutuklu 5 polisin yargılandığı davada karar çıkmış; mahkeme, sanık polis Şeref Ş.’yi ‘Cinsel saldırı’, ‘İrtikap’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti, Ahmet B., Enes S. Ve Yaşar S.’yi de, ‘Suçu bildirmeme’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti verdiği bu hapis cezası ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Sanık İsmail K., ise beraat etmişti. Yeneroğlu, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçaraslan’ın “Bir tecavüz hikâyesi” başlıklı yazısını paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Bir kadına tecavüz edilmesine şahit olup sessiz kalan ve göreve devam eden polisler var ülkemde.”

Etiketler: yeneroğlu
Okunma Sayısı: 3193
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    30.4.2019 09:03:11

    HAK-HUKUK gözetip ADALET'i tesis edecek yargı mensubumu braktınız ki şekva ediyorsunuz.İktidar ve mensuplarının şikayete değil,şikayete mevzu olan hususu çözme yükümlülüğü var hatırlatırım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı