"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yakış: Suriye ile işbirliği yapılmalı

05 Mart 2019, Salı 17:55
Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Suriye’nin kuzeyinde çıkarları büyük ölçüde örtüştüğü için Ankara’nın derhal Şam ile doğrudan iletişim kanalları kurması gerektiğini söyledi.

Yakış’a göre, Rusya ile yapılan işbirliğinin ardından Türkiye’nin Suriye politikası daha gerçekçi bir hal aldı. Sputnik’e konuşan Yakış “Türkiye ile Şam’ın, Suriye’nin kuzeyindeki çıkarları arasında örtüşen birçok alan var. Bu bölgede Kürt kimliğinin oluşturulması ve güçlendirilmesi iki tarafın da çıkarlarına aykırı. İki ülke başka konularda mümkün olmasa bile bu konuda işbirliği yapmalı. Türkiye, Suriye hükümeti ile iletişim kanallarını açsaydı, Suriye krizinin çözümünde daha etkili olurdu. Bu nedenle bu tarz bir diyalog gerekli mi sorusuna cevabım şu: Evet gerekli, hem de derhal” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’dan bahsederken hâlâ ‘kendi halkının katili’ ifadesini kullandığını belirten Yakış “Bu tür yaklaşım işbirliğini zorlaştırıyor” dedi. 

Yakış’a göre, Türkiye ile Rusya arasındaki Astana formatı çerçevesindeki işbirliği sayesinde, Ankara’nın Suriye krizine yönelik politikası daha gerçekçi oldu. Yakış “Bu nedenle bu işbirliğinin sürmesini istiyorum, çünkü Türkiye’nin Suriye politikası daha uyumlu oldu” dedi.

Etiketler: yaşar yakış
Okunma Sayısı: 1365
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    6.3.2019 08:11:41

    Yaşar Yakış beye soruyorum. Esad kendi halkını varil bombalarıyla katletmedi mi. Haydi diyelim bu güne kadar bunu yaptı, bundan sonra bunu yapmayacak ve çok da özür diliyor. Sayın Yaşar Yakış bey bunu taahüdünü verebilir mi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı