"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni afetlere kapı açıldı

18 Mart 2023, Cumartesi
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 11 ilde on binlerce bina yıkıldı. Depremlerin yol açtığı şok etkisi sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OHAL kapsamında 24 Şubat’ta yeniden yerleşme ve yapılaşmaya dair kararname çıkardı.

Kararnameyle birlikte tarım ve ormanlık alanlar yapılaşmanın parçası olabilecek. Uzmanlar, tarım ve orman alanlarının yanlış kullanılmasının başka afetlere neden olacağını belirtti. Siyasetçiler, sürecin sermaye transferi olduğunu savundu. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, “Anayasaya, toplum yararına aykırılıklar var. Maraş ve Urfa’da Ziraat Fakülteleri’nin araştırma ve uygulama alanlarına konut yapılması gündemde. Tarım arazilerindeki yıkımın etkilerinin herkes tarafından kabul edildiği bir noktadayız. Cumhurbaşkanı da ovalardan dağlara yapılaşma olacak demişti. Ancak fiilen böyle değil. ‘Ben yaptım oldu’ denilerek, enkazların döküldüğü alanlar kitlesel tarım toprağı kaybına neden oluyor. Tarım amaçlarının amaç dışı kullanılması aslında bütün kentlerimizde sorun.” dedi.

Okunma Sayısı: 1829
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan M

    18.3.2023 17:14:25

    önemli bir haber

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı