"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözleriyle yazıyor

23 Ekim 2013, Çarşamba
ALS hastası Zehra Madenli’nin, gözlerini hareket ettirerek bilgisayar aracılığıyla yazdığı çocuk öyküleri, Toronto’da düzenlenen Ankara Kütüphanesi Öykü Yarışması’na damgasını vurdu.

Kanada’nın Toronto şehrindeki Ankara Kütüphanesi’nin, bu yıl altıncısını düzenlediği öykü yarışmasında dereceye girenler belli oldu. ALS hastası Zehra Madenli’nin, gözlerini hareket ettirerek bilgisayar yardımıyla yazdığı çocuk öyküleri, Toronto’da düzenlenen 6. Ankara Kütüphanesi Öykü Yarışması’na damgasını vurdu. Madenli, bu yıl ilk kez verilen Büyük Ödül’e lâyık görüldü. Evlendikten sonra 2004 yılında geldiği Toronto’da, 2009 yılından Motor Nöron Hastalığı (MNH) olarak da bilinen ve şu ana dek çaresi bulunamayan ALS’ye yakalanan Madenli’nin, diğer ALS hastalarına örnek gösterilen çalışmaları, törende duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Madenli, hareket edebilen tek organı olan gözleriyle birçok öykü yazdı. Törenden sonra eşi Sinan Madenli ile konuşan Zehra Madenli, göz bebekleri ile seçtiği harfleri, göz kapaklarını açıp kapayarak sıraladı ve “Türkiye’ye selâm olsun” mesajı gönderdi.

ÜRETEBİLİYOR OLMAK HAYATA BAĞLADI
Hastalığın ilk yılı çok büyük depresyonlar yaşadıklarını anlatan Sinan Madenli, daha sonra devletin verdiği bilgisayar sistemi ve tekerlekli sandalyenin, eşini yeniden hayata bağladığını anlattı. Çocuklar için yazdığı Küçük Ayı, Kış ve Adı Yok isimli öyküleri ile bütün derecelerin üzerinde takdire lâyık görülen Madenli, ödülü Toronto ALS Topluluğu’na bağışladı. Zehra Madenli yazdıklarını, www.zehra.madenli.com adlı internet sitesinden, ALS hastaları, sevenleri ve çocuklarla paylaşıyor. Yarışmada birinciliği Çağatay Eroğlu’nun Sosyopat isimli öyküsü alırken, ikinci Atakan Eser ve üçüncü de Arzu Atılgan oldu.

Okunma Sayısı: 1855
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı