"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Sanatta İslâm, İslâm’da Sanat” kongresi

16 Ekim 2025, Perşembe 18:00
Erzurum'da yerli ve yabancı 100'ü aşkın ilim insanının katılacağı "Sanatta İslâm, İslâm'da Sanat" uluslararası kongresi başladı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) işbirliğinde üniversitenin Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda IRCICA Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, gelenekte âlimlerin hepsinin şair olduğunu ve hikmet söylediklerini belirterek, "Günümüzdeki İslâmî ilimler sığlaştırıldı. İslâmî ilimlerden sanat, estetik, hissiyat dünyası çekilince 'İslâm dini eşittir hukuk' hâline geldi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin farklı üniversiteleri başta olmak üzere Fransa, İsveç, Malezya, Fas, İran, Azerbaycan, Bosna Hersek, Mısır, Katar ve Endonezya gibi birçok ülkeden katılımcıların yer alacağı kongre, 12 çevrim içi ve 6 yüz yüze oturumla 17 Ekim'de sona erecek.

AA

Okunma Sayısı: 547
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı