"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anadolu Partisi kuruldu

14 Kasım 2014, Cuma 14:39
CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, İçişleri Bakanlığı'na yeni siyasi parti başvurusu yaparak Anadolu Partisi'ni kurdu. 

Öğle saatlerinde Bakanlığa gelen Emine Ülker Tarhan, dilekçesini verdikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Tarhan, "Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz. Neden kurduk Anadolu Partisi'ni? Ülkemizde bir umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Ben umudun da Anadolu'da olduğuna inanıyorum. O yüzden Anadolu Partisi'ni kurduk. Çünkü Anadolu zulme karşı işgale direnişin kalesi, çünkü Anadolu tertemiz insanların ülkesi. Ve biz odağına insanı koyduk Türkiye'yi, ayağa kaldırmak için Anadolu Partisi'ni kurduk. Uğurlu olsun diyorum kademli olsun diyorum. Adı gibi kadim olsun diyorum Anadolu Partisi. Ana parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Başka partilerden katılım olup olmayacağı sorulan Tarhan, "Başka partilerle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye'nin her yerinden, her kesimden insan olağanüstü bir ilgi gösteriyor." demekle yetindi. Tarhan, partinin amblemi gibi konularda ise daha sonra açıklama yapacaklarını ifade etti. 

Tarhan, "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek CHP'den ayrılmıştı.

Öte yandan Tarhan’ın Anadolu Partisi diye açıkladığı partisinin ambleminin de güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem olacağı öğrenildi. Amblemdeki güneşin; Anadolu ve umudu, ay çiçeğinin ise Trakya’yı sembolize edeceği belirtildi.

Okunma Sayısı: 1896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı