"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbeye ve FETÖ’ye karşıyız

16 Temmuz 2019, Salı 20:37
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde “FETÖ” ile mücadeleyi değerlendirdi. “FETÖ”nün siyasî ayağının nerede olduğunu soran Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’da başarılı olsalardı her halde başbakan, bakan adayları vardı. Nerede bunlar? Baklavacıyı, işçiyi, akademisyeni buldun, ama en güçlü adamları bulamadın. Kim engelledi? 251 şehidin kanı yerdedir. “FETÖ”nün siyasî ayağını ortaya çıkarmak için bizim de verdiğimiz önerge ile Meclis’te komisyon kuruldu. Darbe girişiminin karanlık noktalarını ortaya çıkarırken ‘Erken bitirin’ talimatı geldi. Kim destek verdi bunlara?” diye konuştu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Erdoğan’ın talimatı ile Meclis Araştırma Komisyonu’na gelmediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Neden gönderilmediler? Bunu bilmiyoruz. FETÖ’ye karşıyız, darbeye, darbe girişimine karşıyız doğru. Peki darbe girişimini özendirenler kim?” diye sordun üzerinde duruyor” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca, “15 Temmuz’u Millî Birlik ve Beraberlik günü ilân ettik. Vatandaş, milletvekillerinin nasıl mücadele ettiğini görmüştür. Bu Meclis’in yetkileri törpülendi. Sormak lâzım Meclis’in yetkileri neden elinden alındı” ifadesini de kullandı.

AA

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı