"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhatabımız Trump

01 Aralık 2017, Cuma 17:30
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “(Ambargo davası konusunda) Trump ile görüşeceğim, muhatabımız Trump” dedi.

Türkiye ve dünya gündeminde tartışılan Rıza Sarraf dâvâsı ile alâkalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Ambargo dâvâsı konusunda) Trump ile görüşeceğim, muhatabımız Trump” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü AKP milletvekilleriyle yaptığı toplantıdaki açıklamalarının ayrıntıları basında yer aldı.

Hürriyet’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamı Rıza Sarraf’ın ifade verdiği ABD’deki dâvâyla ilgili milletvekillerine, “Türkiye’ye yönelik bir kumpas kuruldu” dedi.

Obama’ya ne söylemişti?

Erdoğan, ABD’nin eski başkanı Barack Obama’ya da “belgeleri ile ambargo delme olmadığını anlattığını” ve Obama’nın “bir şey diyemediğini” söyledi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ambargo dâvâsı ile ilgili ABD Başkanı Trump ile de görüşeceğini belirterek, “Bu konuda muhatabımız Trump’tır” dediği aktardı. Erdoğan’ın konu ile ilgili gazetede yer alan açıklamalarının ayrıntıları şu şekilde: “Türkiye’ye yönelik bir kumpas kuruldu. Bu kumpas üzerinden oyun oynanıyor. Bazı aymazlar da buna alet oluyor. Kılıçdaroğlu, sahte belgelerle bu kumpasa ortak oluyor farkında değil. Türkiye’ye yönelik bir saldırı bu. Zaten bu olayın savcısının FETÖ ile irtibatı da biliniyor. İran bizim komşumuz, kendisinden doğalgaz alıyoruz. Ticari ilişkilerimiz var. BM’nin tarif ettiği bir ambargo yok. Dolayısıyla ambargoyu delmedik. Bizim ABD’ye bu yönde bir taahhütümüz yok. Dünya ABD’den ibaret değil. Alman, Fransız ve ABD’li firmalar da İran’a mal satıyor. Ekonomimize yönelik de oyunlar var. Ama bankacılık sistemimiz sağlam. Büyüme rakamları ortada. İhtiyaç olursa yeni tedbirler alırız.”

Etiketler: erdoğan, trump, obama
Okunma Sayısı: 2397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı