MÖNÜ:
Hamur Çorbası
Sepet Köfte
Mayonezli Karışık Salata
Kereviz Musakkası
Saray Pilavı
Karagöz Tatlısı
HAZIRLANIŞI:
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
100 gr kuru kayısı
100 gr iç ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bahar
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı nohut
50 gr kuş üzümü
1 büyük soğan
3 kaşık tereyağı
5 su bardağı et suyu veya su, tuz
Akşamdan suda beklemiş nohudun suyu süzdürülüp, bir tencereye konur. Su ve tuz ilâve edilip, haşlanıp suyu süzülür. Pilavı karartmaması için kuş üzümü de suda haşlanıp suyu süzülür. Kayısı küçük parçalara doğranır. Ceviz dövülür. Pirincin taşları ayıklanıp, tuz ve sıcak su dökülür. 15 dakika sonra suyu süzülür. Tencereye tereyağı konup eritilir. Rendelenmiş soğan ve tuz konup kavrulur. Pirinç, nohut ve kayısıları ilâve edilip karıştırılır. Su katılıp evvelâ harlı ateşte kaynatılıp sonra kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. Pirinç suyunu iyice çekince ateşten alınır. Bir kapta tarçın, bahar, karanfil ve zerdeçal karıştırılıp, pilava katılır ve iyice karıştırılır. Haşlanmış kuş üzümü de katılıp iyice karıştırılır. Servis tabağına boşaltılıp, üzeri dövülmüş cevizle süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.
MEBRURE ŞENLER