Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Bu kızı nasıl ağlattınız?



Önce sabırla şu haberi okuyalım: “Adana’nın Kozan ilçesinde Belediye Sinemasında düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde yarışma birincisi başörtülü öğrenci kürsüden indirildi. Öğretmenler Günü temalı kompozisyon yarışmasında ‘Bir Öğretmen Olmalı’ başlıklı yazısıyla birinciliği kazanan Kozan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Tevhide Kütük ödülünü almak için kürsüye çıktı. Kozan Kaymakamı (...) ve Garnizon Komutanı (...), “İndirin onu” diyerek tepki göstermesi üzerine Tevhide Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü (...) tarafından kürsüden indirildi. Gözyaşları arasında kürsüden inen öğrenci, Millî Eğitim Müdürü (...)’ın karşısına gelerek ‘Neden hocam?’ diyerek tepki gösterdi.” (Yeni Şafak, 25 Kasım 2007)

Haberi duyuran gazete, “Bu kızı nasıl ağlattınız” diye sormuş. Taraf gazetesi de aynı haberi “‘Hoyrat devlet’ bir genç kızı böyle ağlattı” başlığıyla okuyucularına sunmuş. (25 Kasım 2007) Haberin ayrıntılarında da başörtülü öğrencinin kürsüden indirilmesi üzerine bu yakışıksız davranışı protesto eden velilerin salonu terk ettiği anlatılmış. (Yeni Şafak, 25 Kasım 2007)

Eğer Türkiye ‘hür ve demokrat bir hukuk devleti’ ise, bu yanlışlara imza atanların; kanun önünde hesap vermesi gerekir. Dünya âlem biliyor ki, başörtüsünü yasaklayan ve halen yürürlükte olan bir kanun maddesi yok. O halde, bu kanunsuz uygulamalara sebep olanlara uygulanması gereken hukukî bir müeyyide yok mu?

Hiç kusura bakılmasın, ama burada asıl kabahatli olan; birinci olduğu halde o öğrenciyi sırf başörtülü olduğu için kürsüden indirenler değil, onlardan daha önce buna göz yumanlar ve bu yanlışa imza atanlara hukuk önünde hesap sormayanlar, soramayanlardır.

İktidara talip olanlar; milletin sıkıntılarına çare olmayacaklarsa niçin o makamlara talip olurlar? Ortada dünyanın da bildiği bir yanlış uygulama var ve milyonları mağdur ediyor. Son haber, bunun sadece bir örneğidir. Bu kadar kanunsuz, bu kadar keyfi uygulamalar sürüp gidecekse ve ‘tek başına iş başına’ gelen hükumet de bunları seyredecekse millet kime derdini anlatsın?

Son uygulamada da görüldüğü üzere, bu tavırlar millet ile devletin kaynaşmasını engelliyor. Bu kanunsuz yasağın hâlâ devam ediyor olması millete en büyük haksızlıktır. Bu ‘haber’i duyan “muasır medeniyet seviyeleri”ne ulaşan ülke yöneticileri ne der? Kanunsuz bir yasağı bu kadar savunmak, sürdürmek ve milletin göz yaşlarının sel olmasına seyirci kalmak ayıp değil mi?

Tekrarlamakta fayda var: Bu ve benzeri uygulamaların bütün vebali Türkiye’yi ‘idare eden’lerdedir, hükümettedir, başbakandadır. Memurlar ya da amirler bir hata yaptıklarında, eğer kanun önünde hesap vermiyorlarsa bu yanlışlar sürüp gider. Bu hadiseler karşısında “görmez, duymaz, konuşmaz” olanlar ağır bir vebal altındadırlar. Son yıllardaki tavırlar da bir defa daha gösterdi ki, bir yanlışı inkâr etmekle, görmemekle o yanlış düzelmiyor. Başörtüsü yasağı kökten yanlıştır ve bunun devamından da tabiî ki kesinlikle hükümet sorumludur. Ya bu yasağı kaldırın, ya da bu yasağı kaldırın! Bir başörtülü öğrenciyi değil, bütün bir milleti ağlattınız. Allah size insaf, millete sabır, yöneticilerimize de “iz’an ve medenî cesaret’ versin. Amin.

26.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.11.2007) - İki futbolcu, iki gerçek

  (24.11.2007) - Memleket meselesi

  (23.11.2007) - Rusya da pişman olacak

  (22.11.2007) - “Yalan haber”le baskı

  (21.11.2007) - ‘Topuz’uyla tanıdığım Vehip Sinan ‘usta’

  (20.11.2007) - Risâle-i Nur’a teslimiyet

  (19.11.2007) - Düşünceye yasak, müstehcenliğe destek!

  (18.11.2007) - İşe istediğin zaman git!

  (17.11.2007) - Milleti de rahat bırakın!

  (16.11.2007) - Eğitime mi, silâha mı?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri