Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Hüseyin GÜLTEKİN

Hizmetlerimizin dinamosu



Nurlardaki hak ve hakikatları tebliğ ve neşretmek, şâkirtlerin önemli ve öncelikli vazifelerinden. Onu muhtaç gönüllere, susamış kalplere taşımak, her bir talebenin vazgeçilmez işi ve meşgalesi. Bu noktada prensip olarak her şakirt, Risâle-i Nur’dan önce kendisi istifade etmek, daha sonra da onu ulaşabildiği insanlara duyurmakla mükelleftir.

Nurları duyurmanın tarz ve vasıtaları vardır. Her talebe bunlardan en iyi şekilde faydalanarak, hizmetine devam eder. Günümüz tebliğ ve neşir vasıtaları pek çok olmakla beraber, en çok istimal edilen vasıtalar, medya dediğimiz radyo, televizyon ve yazılı basındır. Göze, kulağa hitap eden ve insanları etkilemede oldukça müsbet neticeler sağlayan bu araçlardan en iyi bir şekilde faydalanmak, Nurlarla hizmeti gaye edinen insanların göz ardı edemeyeceği bir husustur.

Diğer bir hizmet biçimi de, konferanslar ve panellerdir. Kermes ve kitap fuarlarını da bu meyanda sayabiliriz. İyi organize edilmiş bu çeşit faaliyetlerle, geniş ortamlarda daha çok insana Risâle-i Nur’daki hakikatleri duyurmak da, yine Nur talebelerinin vazifeleri arasında sayılır.

Nur hizmetinde her bir faaliyetin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi olduğunu belirttikten sonra, asla göz ardı edemeyeceğimiz bir hususu da ifade etmek gerekir ki, o da dershane hizmetleridir. Nur mekânlarında Risâle-i Nur’ların okunarak, mütalâa edilerek, müzâkere edilerek anlaşılmaya çalışılması... Ve tabiî, anlaşıldıktan sonra hayata geçirilmesi... İşte, bu kudsî meşgale, bu ulvî, feyizli faaliyet, Nur talebeliğinin olmazsa olmazlarındandır. Tâbir yerindeyse, Nur hizmetlerinin dinamosudur. Bizi hedeflerimize götürecek vasıtanın moturudur. Veya böyle bir aracın yakıtıdır.

Hizmetlerimizin alt yapısı, temeli, ana direği Risâlelerin okunması ve sohbet mekânlarının birer câzibe merkezi hâline getirilerek müdavimlerinin her gün biraz daha çoğaltılmaya gayret edilmesidir. Risâlelerin bolca okunduğu, feyizli sohbetlerin, müzakereli derslerin, hizmet amaçlı istişarelerin yapıldığı, yeni hizmet metod ve projelerinin üretildiği bu hizmet merkezleri, Nur hizmetlerinin en verimli, en etkili, en semeredar faaliyetlerinin gerçekleştiği mekânlardır.

Öyleyse himmet ve gayretler daha çok böyle hizmetlere yönlendirilmeli; mesailerin, vakitlerin çoğu buna harcanmalı; kabiliyetlerin böylesi hizmetlerde istimâl edilmesine ehemmiyet verilmeli.

Mizaçlara, meşreplere göre hizmet alanları ve biçimleri elbette farklılık arz eder. Her hizmet ehli, kabiliyetine, mizacına göre hizmet alanını elbette kendisi seçmeli ve orada ifa-i hizmette bulunmalıdır. Bu önemli bir zarûret o1duğundan, farklı hizmet alanlarında kabiliyetleri hizmete dönüştürmek de önemli ve olması gereken bir hizmettir.

Ancak hizmetlerimizin önem sıralamasında öncelikli hizmet, dershane hizmetleri olduğuna göre; mesaimizi, enerjimizi, hizmetimizi, gayretimizi tanzim ederken ağırlığı, dershane hizmetleri dediğimiz Risâleleri okuma, anlama, yaşama ve bunları lisân-ı hâlimizle neşretmeye ayırmalıyız.

Böyle yapmayıp, himmet ve gayretlerimizin çoğunu, önem sıralamasında daha az önemli faaliyetlere sarf edip; vaktimizi, enerjimizi olmasa da olabilir kabilinden faaliyetlere harcarsak, o zaman da nur hizmetlerinin dinamosu konumundaki dershane ve risâle hizmetlerinin zayıflamasına ve aksamasına sebebiyet vermiş oluruz.

NOT: Kadim dostum Celâl Sağır’ın amcasının oğlu Hacı Sağır’ın vefatını öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum.

08.06.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.06.2008) - Yaşanmış bir darbe hikâyesi

  (25.05.2008) - Okumama marazı

  (18.05.2008) - “Fikr-i infirâdî”

  (11.05.2008) - Sorumluluklarımız

  (04.05.2008) - Okulunu örtüsüne fedâ edebilmek

  (27.04.2008) - Şahs-ı mânevîye tâbi olmak

  (21.04.2008) - Cemaate bizim ihtiyacımız var

  (13.04.2008) - Bir darbe hatırası

  (06.04.2008) - Farklılıklar avantajdır

  (30.03.2008) - Bir boşanma hikâyesi

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır