"Gerçekten" haber verir 08 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Yasemin GÜLEÇYÜZ

Şefkatli Elçi (asm)



Güneşimiz uçsuz bucaksız uzayda maddî âlemimizin merkezi konumunda. Bu Kâinatın Sahibi onun etrafa yaydığı nuru bütün hayat sahipleri için vazgeçilmez bir unsur olarak tayin etmiş.

Bu hakikat, güneşin dürülüp kaldırılacağı Kıyamet Gününe kadar da değişmeyecek.  

Güneşi çıplak gözle görebilmemiz mümkün değil. Onun etrafa yaydığı ısı ve ışık, varlığının en büyük delili.

Aynen öyle de Peygamber Efendimiz (asm), Sultanından getirdiği mesajlarla maddî ve manevî hayatımızın merkezi ve nuru hükmünde.

Evet, eşsiz elçinin (asm), Sultanından getirdiği mesajlar hayatımızı ısıtan, bizlere yol gösteren, bilinmezlerle dolu kâinat denizinde bize varlığın sırrını anlatıp açan düsturlar ihtiva ediyor.

Bir an onun getirdiği nurun olmadığını düşünelim. Pusulasını yitiren gemiler misâli, hayat denizinde hâdisât dalgaları bizi oradan oraya amaçsız nasıl da savurur, değil mi?

Sünnet-i Seniyeye tembellik ve gaflet yüzünden uyamadığımız zamanlarda bu savrulma, hatta dibe vurma hâlini yaşamıyor muyuz? Ama o (asm), Merhametlilerin En Merhametlisi olan Sultanın öylesine şefkatli bir elçisi ki, böyle zamanlarımızda da ne yapmamız gerektiğini, âdeta can simitleri ya da oksijen maskesi hükmünde olan hükümlerle bize anlatıyor. O hükümleri öğrenip, can havliyle uyguladığımızda rahatlıyor, derin bir nefes alıyor ruhumuz.

Kâinat sarayının mimarı ve her an gözeticisi olan Zâtın geniş yetkilerle donattığı, en sevdiği, en sevgili, en son elçisi (asm) bize her yönüyle önce Saray Sahibini tanıtıyor ve sevdiriyor. Elinde kırk yönüyle olağanüstü mesajlarla donanmış bir fermanla, Sultanının nihayetsiz hâkimiyetini, rahmetini, adaletini, hikmetini, fânî bu dünyaya bedel, ebedî âlemlerini anlatıyor, anlatıyor… 

Sultanımızı, elçisinin (asm) ağzıyla dinleyip de sevmemek mümkün mü?

Binler salât ve selâm sana Ey Rabbimizin en son elçisi!

İsyan-ı nisvan

Kadınların isyanı.

Şimdilerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gösterime giren bir filmin adı olan bu başlık, aslında feminizm kavramını da çok özetlemekte.

Batı dünyasında Sanayi Devriminden sonra fabrikalarda erkeklerle birlikte çalışan kadınlar aynı işi yapmalarına rağmen daha az ücret almaktaydılar. O dönem “Eşit işe, eşit ücret” sloganını benimsedi feministler. Ardından “Bedenim benimdir” sloganlarıyla cinsel özgürlük, doğum kontrol yöntemleri ve kürtajın serbest bırakılması noktasındaki çalışmalarıyla gündeme oturdular. Şimdilerde ise ortaya çıkan kara tablodan memnun kalmamış olunacak ki, ev kadınlığı ve annelik kimliğini yeniden sorgulamaya başlamış durumdalar.

Vahşi kapitalizm ve kadın

Daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz Alman Televizyoncu ve yazar Eva Herman, feminizmi kıyasıya eleştirenlerden bir tanesi…

Vahşi kapitalizmin kadını kullandığını ifade eden Herman, kadının annelik kimliğine sık sık vurgu yapmakta. “Çocuk yuvaları çocuklarını başlarından savmak isteyen ailelere hizmet ediyor” diyen Herman, çocuk yuvalarının gereksiz kurumlar olduğunu düşünüyor. Alman işletmelerin annelerin ilk 3-4 yıllarını bebekleriyle geçirmelerini sağladıklarını, hatta evden çalışabilmeleri için çeşitli imkânlar verdiklerini söyleyen Herman, “Bir anne öğretmendir, doktordur, teselli edicidir, nasihatçidir, danışmandır ve menajerdir. Bütün bu özellikler bir işletmenin çok işine yarar. Bunları bilen işletmeler kadınları kullandılar” diyor. Kadınların farklı donanıma sahip olduklarını ve erkek egemen bir dünyayla baş edemediklerini belirten Herman, “Toplumun korunması çok mühimdir. Feminizm ve kadın özgürlüğü hareketleri buna engel oluyor” diyerek ev kadınlarına devletin belirli bir ücret vermesi gerektiğini de savunuyor.

Fıtrat, fıtrî olmayanı reddediyor. Kadın fıtratı da öyle. Feminizmin şimdilerde yine Batılı mütefekkir kadınlarca eleştirilmesi bunun bir delili.

Evet, şefkat kahramanı olan kadınların annelik özelliğinden kaynaklanan menfaat beklemeyen şefkate bütün insanlığın ihtiyacı var. Hele de bu şefkat ihlâsla, Yaratıcının rızası ve Sünnet-i Seniyye dairesinde kullanılırsa, kadınları kim tutar?

08.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.03.2009) - Eğitim ailede başlar…

  (22.02.2009) - Yolcu gibi yaşamak…

  (15.02.2009) - Çağdaş aşkın hikâyesi!

  (08.02.2009) - Hakîm isminin penceresinden ev idaresi

  (25.01.2009) - Bir seminerin ardından…

  (18.01.2009) - Ve insan, doğar...

  (11.01.2009) - Şefkat, merhamet ve rikkat kıtlığı!

  (04.01.2009) - Bir başka açıdan iktisat

  (28.12.2008) - Ateşte açan güller diyarı Kütahya’dan notlar…

  (21.12.2008) - İktisat hazinesini keşfederken...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla