11 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Faruk ÇAKIR

İslâm korkusunu kim yayıyor?


A+ | A-

Uluslar arası ifsat şebekeleri, yaptıkları çeşitli çalışmalarla insanların; fıtrat dini İslâma teslim olmasını engellemeye çalışıyorlar. Her dönemde olduğu gibi günümüzde de güneşi perdelemek isteyenler olmuştur, olmaya da devam edecektir. Nihayetinde ‘hayır’ ve ‘şer’rin mücadelesinin kıyamet gününe kadar devam edeceğine inanan kişileriz.

Şükürler olsun ki son yıllardaki gelişmeler, insanlığın İslâm ile buluşmasının engellenemeyeceğini gösteriyor. Her ülkede umut verici gelişmeler olurken, bilhassa Almanya gibi ülkelerde çok daha sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Neredeyse her hafta ya bir cami açılıyor ya da yeni bir caminin temelleri atılıyor. Üstelik bu açılışlar ve temel atma merasimleri ‘biz bize’ değil, yabancılarla birlikte yapılıyor. Ve yine sevindirici olan; bu açılışlar ve temel atmalarda ‘yabancı’ların yaptıkları konuşmalardır. Bu törenlerde dile getirilen meseleler, ‘bahtiyar Avrupalılar’ın “İslâm korkusu”nu büyük ölçüde yendiği ya da yenmeye başladığını hatırlatıyor. Meselâ geçtiğimiz günlerde Köln’de 16 bin metrakarelik kullanım alanına sahip, 55 metre yüksekliğinde 2 minaresi olan kubbeli ‘süper’ bir caminin temeli atıldı. (Yeni Asya, 9 Kasım 2009)

Çok önemli olan bir nokta da şu: Bazı marjinal grupların ‘camiye hayır’ kampanyasına, insaflı Avrupalıların destek vermediği görülüyor. Bu gelişmelerin tersinin ülkemizde olduğunu hayal edin ve Avrupa’daki ‘temel atma’ların önemini hesaplayın...

Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, felsefeci Martin Vialon “Batı dünyasında İslâmofobinin ortaya çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir soruyu cevaplandırırken şöyle demiş: “Bence İslâmofobi kendi geleneklerini unutmuş ya da kaybetmiş entelektüellerin ideolojik bir ürünü. Yabancı düşmanlığı biraz da kapitalizmin Avrupa’da sebep olduğu ekonomik sorunlardan dikkati uzaklaştırmak adına bir propaganda malzemesi olarak kullanılmış da diyebiliriz. Bu yanlış yönlendirmenin ideolojik amacı ise, insanların eylem ve hareketlerinin sınıf mücadelelerine kaymasını engellemek, dolayısıyla ekonomik problemleri ve düzenin adaletsizliğini sorgulamak yerine onları içi boş ve mantıksız ırkî mücadeleler ile meşgul etmekti.” (Mostar Dergisi, Kasım 2009)

Bilhassa şu tesbite dikkat edelim: “(İslâmofobi) Kapitalizmin Avrupa’da sebep olduğu ekonomik sorunlardan dikkati uzaklaştırmak adına bir propaganda malzemesi olarak kullanılmış da diyebiliriz.”

Kurulmak istenen tuzağa dikkat eder misiniz? Dünyayı kurtarmak için yola çıkan ‘kapitalizm’ bunu başaramayınca dikkatleri başka tarafa çekmek, başarısızlığını gölgelemek için bütün dünyada “İslâm düşmanlığı”nı yaymaya çalışıyor. Ve bu tuzağı Avrupalı bir uzman ifşa ediyor.

Çeşitli vesilelerle daha önce de ifade etmeye çalıştığımız gibi İslâm güneşini perdelemek isteyenler ‘tuzak’ kurdukça, kurdukları tuzaklara kendileri düşüyorlar. En bilinen örneği, 11 Eylül 2001 “İkiz Kule” saldırıları sonrasında yaşanan örnektir. Bu çirkin saldırı bütün dünyada İslâm korkusunu yaymak için kullanılmak istendi, ama ters tepti ve aksine onbinlerce kişi İslâmla şereflendi. Bugün Avrupa’da “İslâma en kapalı ülke” olarak bilinen Fransa’da bile günde 4 ya da 5 kişi İslâma teslim oluyor.

Bir de güçlerin dengede olacağı günleri düşünün. İslâma teslim olanların sayısı onbinler ve milyonlarla ifade edilmez miydi?

11.11.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.11.2009) - Sen de inandın!

  (09.11.2009) - Birlikten zenginlik doğar

  (08.11.2009) - Hasta mı, müşteri mi?

  (07.11.2009) - İnsanlık ‘iktisad’ı öğrenecek

  (06.11.2009) - Nur Talebesinin ölümü

  (04.11.2009) - Çocuklarımız tehlikede

  (03.11.2009) - Eğitimdeki kriz

  (02.11.2009) - Her zaman güneşe üfleyenler olur

  (01.11.2009) - Yönümüz ‘doğru’dan yana olsun

  (30.10.2009) - Milletle barışan devlet

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.