"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Isınan havaya aldanıp hastalığa davetiye çıkarmayın

12 Mayıs 2017, Cuma 11:57
Çocukların, hava sıcaklığının arttığı şu günlerde vücut dirençlerinin düşmesine bağlı olarak gribal enfeksiyon kapmasını engellemek adına giysilerine ve beslenmelerine özel önem verilmesi gerektiği bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Kılınç, yaptığı açıklamada, son haftalarda hastanelere gribal enfeksiyona bağlı şikayetlerle yapılan başvuruların artış gösterdiğini söyledi.

Baharda güneşin yüzünü göstermesiyle beraber insanların kıştan çıkıldığını düşündüğünü ifade eden Kılınç, oysa hastalıklar açısından kış mevsimin son dönemlerinin yaşandığını vurguladı.

"Yazlık kıyafetler giymeye başlamak için henüz erken"

Basit önlemlerle ailelerin henüz bağışıklık sistemleri tam gelişmemiş çocukları gripten ve soğuk algınlığından koruyabileceğine işaret eden Kılınç, şöyle konuştu:

"Şu an ne yazık ki aileler güneşe aldanıyor. Kıyafetler yazlığa dönüyor, yiyeceklerde ise C vitamini ihmal ediliyor. Aslında şu sıralar gerekli önemler alınmazsa hastalığa yakalanma riski daha yüksek çünkü korunmadan hareket ediyoruz. Bu dönemde gribal enfeksiyona yakalanma riski normalden biraz daha fazla çünkü baharın etkisiyle vücutta direnç düşer, mikroplar biraz daha etkin olur. C vitamini tüketmemeye ve güneşe aldanıp yazlık kıyafetler giymeye başlamak için henüz erken. Ailelerin biraz daha temkinli davranması gerekiyor."

Kılınç, yazlık kıyafetlere geçmek için 10 güne daha ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

***

Tefekkür penceresi

"'O sabredenler ki, başlarına bir musîbet geldiğinde 'Biz Allah'ın kullarıyız; sonunda yine Ona döneceğiz' derler. (Bakara Sûresi: 156.)'

Risale-i Nur Külliyatı'ndan Lem'alar isimli eserin Yirmi Beşinci Lem'ası olan ve herbiri hastalara hakikatli bir moral verecek yirmi beş devâyı ihtiva Hastalar Risalesi'nin başında Bediüzzaman Said Nursi "Hastalara bir merhem, bir teselli, mânevî bir reçete, bir iyâdetü'l-marîz ve geçmiş olsun makamında yazılmıştır" diyor.

Aynı eserin Fihrist kısmında ise yine Hastalar Risalesi'yle ilgili olarak şu dikkat çekici ifadeler yer alıyor:

"'O sabredenler ki, başlarına bir musîbet geldiğinde 'Biz Allah'ın kullarıyız; sonunda yine Ona döneceğiz' derler. (Bakara Sûresi: 156.)' gibi âyetler, ehl-i îmanın musîbetleri musîbet olmadığını, belki bir ihtâr-ı Sübhânî ve iltifât-ı Rahmânî olduğunu gösterir. Gayet muknî bir tefsir ve o ehl-i îmânın on kısmından bir kısmını teşkil eden musîbetzedelere karşı mânevî bir tiryak ve gâyet nâfı bir eczahane gibi olduğunu, hattâ herbir devâ, ayrı ayrı binler çeşit ilâçlar gibi hâsiyetlerini gösteren bir eczahâne hükmünde ve Kur'an-ı Mu'cizü'l-Beyânın eczahane-i kübrâsı olan "Beni yediren ve içiren Odur. Hastalandığımda bana şifâ veren de Odur. (Şuarâ Sûresi: 79-80.)' gibi şifâ hakkındaki yüzer âyâtın sırr-ı tesirine şifâlı, devâlı bir mübârek mâkes ve bir mâ-i zemzeme-i Kur'ân hükmünde olduğunu gösterir."

AA

Okunma Sayısı: 2057
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı