"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Miyokard enfarktüsü kalp krizi sebebi

15 Mayıs 2012, Salı
İnsan kalbi, yaşamı boyunca çalışır ancak ölünce durur. Kalp atışının 2 ya da 4 dakikadan uzun süre durması, kalıcı beyin yıkımına yol açar.
Kalbin kendi kasın, kan sağlaması da sürekli çalışmasına bağlıdır; birkaç dakikadan uzun süre kesilirse, kalp kası çok fazla zarar görüp, bir daha çalışmayacak biçimde durur. Dünyadaki insan ölümlerine en fazla sebep olan kalp damar tıkanıklığı, Türkiye’de tüm ölümlerin yüzde 35’ini oluşturmaktadır. Universal Kadıköy Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Olcayto İncedere, “Koroner arter hastalığı olduğu bilinen ya da daha önce böyle bir tanısı olmayan bir kişide ani başlayan ve uzun süren bir göğüs ağrısı gelişirse, miyokard enfarktüsü riskinden dolayı hemen bir sağlık kurumuna başvurması gerekir. Koroner arter hastalığı, bazen hiçbir bulgu vermeyebilir ve kendisini ilk kez miyokard enfarktüsü ile gösterebilir” dedi.
MİYOKARD ENFARKTÜSÜ NEDİR?
Dr. İncedere, koroner arterlerdeki daralmanın bir pıhtıyla tamamen tıkanması sonucunda, bu damarın beslediği bölgenin beslenememesine bağlı kalp kasında (miyokard) doku ölümü meydana gelmesidir. Bu ölü doku kalbin pompa fonksiyonunu olumsuz etkileyeceğinden kalp yeterince kan pompalayamayabilir ve kalp yetmezliği oluşabilir. Ayrıca miyokard enfarktüsü hastanın yaşamını da tehlikeye atabir ifadesini kullandı. Dr. İncedere, miyokard enfarktüsündeki ağrı karakter ve yerleşim açısından anjina pektorise benzer. Ancak ondan daha şiddetli ve uzun sürelidir. Egzersizle ilgili değildir. Huzursuzluğa ve şiddetli bir korkuya yol açabilir. Bu durumda zaman kaybetmeden en yakın acil servise başvurulmalıdır şeklinde konuştu. İstanbul / Nagehan Bayram
Okunma Sayısı: 1402
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı