"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Trabzonlu hemşehrin olarak sana küskünüz!”

Ali FERŞADOĞLU
06 Mayıs 2022, Cuma
Bir grup fanatik hemşehrim, “Sana küskünüz! Zira, Trabzon’un altını üstüne getiren, ülkeyi çalkalayan; şampiyonluğa kadar ne korkular geçirdik; şükür ki, başardık! Ama sen hiç sormuyor, merak ve tebrik etmiyor, yazmıyorsun! Halbuki bir kısım dindar yazarlar, sabahlara dek uykusuz kalarak tezahürat, yapıp destek verdi! Acaba, bu şampiyonluktan daha büyük bir hadise mi var?” dediler.

Şu pasajla cevap verdim: “Ömür sermayesi pek azdır; lüzumlu işler pek çoktur… En küçük dairede en büyük ve ehemmiyetli ve daimi vazife var… Fakat büyük dairenin câzibedarlığı cihetiyle küçük dairedeki lüzumlu ve ehemmiyetli hizmeti bıraktırıp lüzumsuz, mâlâyani ve âfâkî işlerle meşgul eder. Sermaye-i hayatını boş yerde imha eder. O kıymettar ömrünü kıymetsiz şeylerde öldürür. Ve bazen bu harp (ve mafyatik spor) boğuşmalarını merakla takip eden, bir tarafa kalben taraftar olur. Onun zulümlerini hoş görür, zulmüne şerik olur…” (Şualar, s. 184.) 

Dünyanın ve dahi ebedi hayatın huzur ile mutluluğunu, kazanıp kazanmayacağını merak etmeyip, “Ne oldu, bizim takım maçı kazandı mı, kaybetti mi?” deyip halden hale girip; ayrıca türkücü, şarkıcı, hopçu, popçu kurgu film olduğunu bile bile artistleri, siyasi gevezeleri, müfsit tv program ve haberlerle boşa geçirdiğiniz altın değerinde ömür dakikaları… Acaba, Esma-i Hüsnâ’dan kaç tanesini sayabiliyor ve tecellilerini, tezahürlerini yansımalarını okuyabiliyor, gözlemleyebiliyor, anlayabiliyoruz?  

Oysa, “Dünyaya ait işler kırılmaya mahkûm şişeler hükmündedir. Ahirete yani sonsuz hayata yönelik işler ise, gayet sağlam elmaslar kıymetindedir. İnsanın fıtratındaki şiddetli merak ve hararetli muhabbet ve dehşetli hırs ve inatlı talep ve hâkezâ şiddetli hissiyatlar, ebediyete ait şeyleri kazanmak için verilmiştir. O hissiyatı şiddetli bir surette fâni dünya işlerine yöneltmek fâni ve kırılacak şişelere sonsuz elmas fiyatlarını vermek demektir. (Sözler, s. 37.) 

“Şampiyonluktan daha büyük bir hadise mi var?” sorusuna cevap ise, şu pasajda: “Bu Cihan Harbinden daha büyük bir hadise ve bu zemin yüzündeki hâkimiyet-i âmme dâvâsından daha ehemmiyetli bir dâvâ, herkesin ve bilhassa Müslümanların başına öyle bir hadise ve öyle bir dâvâ açılmış ki, her adam, eğer Alman ve İngiliz kadar kuvveti ve serveti olsa ve aklı da varsa, o tek dâvâyı kazanmak için bilâtereddüt sarf edecek… Acaba bu kaybettiği dâvânın yerini, bütün dünya saltanatı o adama verilse doldurabilir mi?” (A.g.e.) 

Ne dersiniz fanatik hemşehrilerim, doldurabilir mi!?

Okunma Sayısı: 3441
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Cenk Çalık

    7.5.2022 16:30:50

    Daha yeni üç ayları geride bıraktığımız bu günlerde yozlaşmanın, dünyevileşmenin ne kadar tesirinde olduğunu bir kez daha şahit oluyoruz. Böyle bir ikaza ihtiyaç vardı. Çok yerinde bir makale oldu. Dünyaya, boş işlere, pişman olacağımız faaliyetlere karşı tavrımızın ne olması gerektiğini ilgili Risale-i Nur pasajlarına göre çok net ifade etmişsiniz. Rabbim hakkıyla yaşamayı ihsan eylesin. Amin! Güncel mevzularda bizzat yaşadığınız hadiseleri aynı şekilde yazmanız duasıyla. Baki selamlar.

  • S.topuz

    6.5.2022 19:17:24

    Bir mesele daha var ki, o da, FUTBOL ve benzeri oyun ve eğlencelerin Abartılı bir şekilde insanlar tarafından, bilhassa müslümanlar tarafından aşırı sahiplenilmesi, bir nevi Putlaştırılırcasına ilgilenilmesi, manevi mesuliyet gerektirir. Çünkü; maddiyatların, MANEVİ DEĞERLERİN çok önüne geçmesi ve revaç bulması, insanlığın aleyhine dönebilir. Çünkü insanlık bu imtihan dünyasına, oyun ve eğlencelerle hayat sürsün ve öylece hayatını hitama erdirsin diye GÖNDERİLMEMİŞTİR! Akli selim sahibleri bu konuyu unutmamalı!.? Milyonlarca, milyarlarca ( Dünya Futbol maçları?) insanın, aynı anda, hem sahada, hem de Internet ile, bir topun takibine ve neticelerine odaklanması, insanların maddi ve manevi kayıpları izaha çok muhtaç, garip ve düşünülmesi gereken bir durumdur.

  • S.topuz

    6.5.2022 18:53:45

    Ahirzaman eşhası Müthişelerinin insanları her yönden OYUN ve OYUNCAKLARIYLA kuşatıp esareti altına aldığı, nefis ve ŞEYTANın da yardımlarııyla, gaflet bataklığına düşmüş ve günah çamurlariyla bulaşık olan MÜSLÜMANLAR ve İNSANLIK , öyle çok kolay bir şekilde Maneviayata, Şeaire ve umuru İlahiye odaklanıp konsantre olamıyor. Nefis ve Şeytanın hile ve hıdalarıyla çok büyük mücahede, mücadele ve müdafaa yapmak zorunda. Seytanın işi TAHRİP olduğundan çok kolay. Mü' minlerin işi tamir ve tahkim olduğundan, en büyük, en zor ve en önemli CIHADI ifa etmekle mükellef.

  • Nur Acar

    6.5.2022 14:00:33

    Tebrikler

  • Seyit Ali

    6.5.2022 12:13:35

    Onu bunu bilmem. Top işte içi bomboş. Onu seyrederken başını bir sağa bir sola çevirirler.

  • ahmet

    6.5.2022 10:08:01

    Şampiyonluktan sonra hala aklı başında Trabzonlu bulabildiğimiz için çok mutluyuz. Selamlar ağabey, kalemine sağlık.

  • Said Yazar

    6.5.2022 06:19:32

    Tebrikler

  • Cem

    6.5.2022 00:47:51

    Yav kutla abi güzelce

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı