"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1 Kasım’dan sonra gayrimenkul ilanlarında yüzde 55 artış yaşandı

20 Kasım 2015, Cuma 09:58
1 Kasım seçimlerinden önce yatırımcıların beklemede kaldığı gayrimenkul sektöründe seçim sonrası canlanma yaşanıyor. Hurriyetemlak.com verilerine göre, seçimden sonra gayrimenkul ilanlarında büyük artış var.

Seçimlerin ardından öngörüldüğü gibi; ekonominin can damarı olan gayrimenkul sektöründe ivme yukarı doğru çıkmaya başladı. Uzmanlar yılsonuna kadar satışlarda büyük artış bekliyor. Hürriyet E-Business Direktörü Kamil Özörnek, Hurriyetemlak.com verilerine göre gayrimenkul ilanlarında büyük bir artış yaşandığını ifade etti.

Ekim ayının son 15 günü ile Kasım ayının ilk 15 günü karşılaştırıldığında, Türkiye genelinde ilan sayılarının yüzde 55 oranında arttığını belirten Özörnek, “Kategori bazında baktığımızda satılık konut ilanları yüzde 70, kiralık konut ilanları yüzde 34, satılık işyeri yüzde 49, kiralık işyeri yüzde 40, satılık arsa ilanlarının ise yüzde 61 arttığını görüyoruz. Seçimlerden sonra sektörün canlanacağı ve yatırımların hızlanacağı zaten beklediğimiz bir şeydi. İlk veriler de bu beklentiyi doğruladı” şeklinde konuştu.

Haziran 2015 seçimleri ile bekleme pozisyonu alan yatırımların siyasi belirsizliğin sona ermesiyle hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladığını belirten Özörnek, “Ekonominin en büyük gücü olan sektör yeniden marşa bastı. Beklemede kalan yatırımlar tekrar harekete geçiyor, konut alımını erteleyen tüketici konut satın alıyor. Konut satışı açısından yılın son iki ayında hızlanma bekliyoruz. Rekor bir satış süreci yaşanabilir” dedi.

Ev almak için elinizi çabuk tutun

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarındaki artışın devam ettiğini vurgulayan Kamil Özörnek, “Ancak seçim sonrası henüz fiyatlarda büyük bir değişim olmadı. İnşaat şirketlerinin önümüzdeki günlerde canlanmayla birlikte konut fiyatlarını arttırması bekleniyor. Şu dönemdeki uygun koşulların ve cazip kampanyaların değerlendirilmesi, ev almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Şu unutulmamalıdır ki, gayrimenkul her koşulda birikimin yönlendirilebileceği en güvenli kanaldır. Özellikle yatırımcılar tarafından İstanbul’daki yeni ulaşım ağları, metro hatları, 3. köprü ve 3. havalimanı güzergahları sıkı takip altında” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı