03 Eylül 2026, Perşembe
YENİ Parti Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, hayat pahalılığını kıyma fiyatı üzerinden anlattı. Kasap dükkanında önlük giyerek kıyma çeken Akdoğan, 200 lira karşılığı alınan kıyma miktarının 3 yıl içerinde azaldığını söyledi.
AKP’nin en son seçildiği 2023 yılında 200 liraya 750 gram kıyma alındığını aktaran Akdoğan, bugün 200 liraya 200 gram kıyma alınabildiğini belirterek, “Aradan 3 sene geçti. Bizim bu 200 TL karşılığında aldığımız 750 gram kıyma ne oldu? 3 yıl zulmettiniz. Şimdi bu elimdeki koca kıyma gitti. Elimden 555 gram kıyma gitmiş. Ve kala kala ne kaldı? 3 yılın sonunda 200 liraya karşılık şu kadar. Bir top kıyma kaldı. İşte 200 lirayla şimdi alabildiğim kıyma bu” dedi.
Ankara - Anka
Okunma Sayısı: 136
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.