"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Babalar Günü'nde 1,5 milyar lira harcanması bekleniyor

19 Haziran 2015, Cuma 10:55
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Babalar Günü’nde yapılacak harcamaların piyasanın canlanmasına neden olacağını ifade ederek, harcama tutarının 1,5 milyar lirayı aşmasının beklendiğini belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Babalar Günü dolayısıyla başta giyim ve elektronik olmak üzere birçok sektörde yoğun alışveriş yapılacağını ifade etti.

Babalar Günü'nde yapılan harcamaların diğer özel günleri geçerek en fazla alışveriş yapılan özel gün haline geldiğini belirten Palandöken, 2013'te 1 milyar lirayı bulan harcamaların, 2014'te 1,5 milyar liraya yaklaştığını, bu sene ise harcama tutarının 1,5 milyar lirayı aşmasının beklendiğini kaydetti.

"Vatandaşların yapacakları harcamalarla başta giyim ve elektronik sektörlerinde hareketlilik yaşatacak. Herkesin bütçesine uygun bir hediye almasının beklendiği bu günde esnafımız tüm hazırlıklarını yaptı" ifadesini kullanan Palandöken, bu hafta sonu satışların normal günlere göre daha canlı geçmesinin beklendiğine işaret etti. 

Her keseye uygun bir hediyenin bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, Babalar Günü dolayısıyla yapılan harcamaların 4’te 1’inin elektronik eşya ve telekomünikasyon sektöründe gerçekleştiğini, en çok alışverişin de Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde yapıldığını kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 2188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı