18 Ağustos 2026, Salı
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayhan Zeytinoğlu, enflasyonun geldiği seviyenin yeterli olmadığını vurgulayarak, uygulanan ekonomi programının uzadığını, enflasyon çok önemli bir hastalık olduğunu dile getirdi.
Nefes’e konuşan Zeytinoğlu şunları söyledi: “Bu durum büyümeye, işsizliğe yansıyor. Sanayisizleşme yönünde adımlar atıyoruz. Biz müşterimizi kaybettiğimiz zaman onu kazanmak çok zor. Eskiden kriz durumunda ben hep şunu derdim; ihracat yapanlarda pek bir sorun yok. Şimdi maalesef bunu diyemiyoruz. Kocaeli, Türkiye’nin önemli sanayi bölgesi. İhracatta açık ara ikinci bölgeyiz. Yıllık 39 milyar dolarlık ihracatımız var. Bununla gurur duyuyoruz, ama hakikaten şartlar bizi çok zorluyor. Bölgemizdeki organize sanayi bölgelerinde hiç yer olmazdı şimdi boşalan fabrikaların haberlerini üzülerek duyuyoruz.”
Haber Merkezi
Okunma Sayısı: 108
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.